Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Sint Jan den Bosch Kerststal: Een Prachtig Kunstwerk van Nederlands Erfgoed

Sint Jan den Bosch Kerststal: Een Prachtig Kunstwerk van Nederlands Erfgoed

  • bởi
Kerststal Sint Jan 's Hertogenbosch 2020

sint jan den bosch kerststal

Trefwoorden gezocht door gebruikers: openingstijden sint-jan den bosch, openingstijden kerststal sint-jan den bosch, agenda sint-jan den bosch, tickets sint-jan den bosch, sint jan den bosch winkel, livestream sint-jan den bosch, sint-jan den bosch bezoeken, kerststal sint-jan, sint-janskathedraal, 11 december

Bekijk de video over “sint jan den bosch kerststal”

Kerststal Sint Jan ‘s Hertogenbosch 2020

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan sint jan den bosch kerststal

Kerststal Sint Jan 's Hertogenbosch 2020
Kerststal Sint Jan ‘s Hertogenbosch 2020

openingstijden sint-jan den bosch

De Sint-Jan Kathedraal in ‘s-Hertogenbosch is één van de bekendste bezienswaardigheden in Nederland en een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. De kathedraal is niet alleen een religieus monument, maar ook een cultureel en historisch icoon. Als je de kathedraal wilt bezoeken, wil je natuurlijk weten wat de openingstijden zijn en wat je kunt verwachten tijdens je bezoek. In dit artikel lees je alles over de openingstijden van de Sint-Jan Kathedraal in ‘s-Hertogenbosch.

Openingstijden van de Sint-Jan Kathedraal in ‘s-Hertogenbosch

De Sint-Jan Kathedraal heeft verschillende openingstijden, afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Hieronder vind je een overzicht van de openingstijden in 2021:

Januari tot en met februari:
Maandag tot en met vrijdag: 12.00-15.00 uur
Zaterdag: 10.00-15.00 uur
Zondag: 13.00-16.00 uur

Maart tot en met oktober:
Maandag tot en met vrijdag: 09.00-17.00 uur
Zaterdag: 09.00-15.00 uur
Zondag: 13.00-16.00 uur

November tot en met december:
Maandag tot en met vrijdag: 12.00-15.00 uur
Zaterdag: 10.00-15.00 uur
Zondag: 13.00-16.00 uur

Op nationale feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Het is daarom altijd raadzaam om de website van de Sint-Jan Kathedraal te raadplegen voordat je een bezoek brengt.

Wat kun je verwachten tijdens je bezoek aan de Sint-Jan Kathedraal?

De Sint-Jan Kathedraal is niet alleen een religieus monument, maar ook een historische en culturele schat. De kathedraal is gebouwd in de gotische stijl en is een van de grootste kerken in Nederland. Het interieur van de kathedraal is prachtig gedecoreerd en bevat veel kunstwerken, zoals het beroemde beeld van “de Zoete Moeder” en het “Laatste Oordeel” fresco.

Als je de kathedraal bezoekt, is het ten zeerste aanbevolen om een rondleiding te boeken. Er zijn verschillende soorten rondleidingen beschikbaar, waaronder een reguliere rondleiding, een audiotour en een speciale rondleiding voor kinderen. Tijdens de rondleiding leer je alles over de geschiedenis en architectuur van de kathedraal en zie je alle hoogtepunten van de kathedraal.

Daarnaast zijn er regelmatig evenementen en concerten in de kathedraal, waaronder orgelconcerten en kerstvieringen. Op de website van de Sint-Jan Kathedraal vind je een overzicht van alle evenementen en concerten die plaatsvinden.

FAQs

1) Moet ik een ticket kopen om de kathedraal te bezoeken?
Ja, er is een toegangsprijs om de kathedraal te bezoeken. De prijs voor volwassenen is €5 en voor kinderen tussen 6 en 18 jaar is dit €2,50. Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

2) Kan ik een rondleiding boeken?
Ja, er zijn verschillende soorten rondleidingen beschikbaar. Een reguliere rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en kost €15 per persoon. Een audiotour kost €5 per persoon en duurt ongeveer 45 minuten. Een speciale kinderrondleiding is beschikbaar voor kinderen van 6 tot 12 jaar en kost €6,50 per kind.

3) Is de kathedraal rolstoeltoegankelijk?
Ja, de kathedraal is rolstoeltoegankelijk. Er is een lift beschikbaar om de bovenste verdiepingen te bereiken en er zijn rolstoelen beschikbaar voor gebruik tijdens het bezoek.

4) Mag ik foto’s maken in de kathedraal?
Ja, je mag foto’s maken in de kathedraal. Houd er echter rekening mee dat flitsen niet is toegestaan.

5) Mag ik eten en drinken meenemen naar de kathedraal?
Nee, eten en drinken zijn niet toegestaan in de kathedraal.

6) Is er een souvenirwinkel in de kathedraal?
Ja, er is een souvenirwinkel in de kathedraal waar je verschillende souvenirs kunt kopen, zoals ansichtkaarten, boeken, en religieuze artikelen.

7) Kan ik in de kathedraal trouwen?
Ja, het is mogelijk om in de kathedraal te trouwen. Er zijn echter wel bepaalde voorwaarden aan verbonden en je moet ruim van tevoren contact opnemen met de kerkenraad om de mogelijkheden te bespreken.

8) Hoe lang duurt een bezoek aan de kathedraal?
Een bezoek aan de kathedraal duurt gemiddeld ongeveer 60 tot 90 minuten, afhankelijk van de tijd die je wilt besteden aan het verkennen van de kathedraal en het deelnemen aan een rondleiding.

Conclusie

De Sint-Jan Kathedraal in ‘s-Hertogenbosch is een waar cultureel en historisch monument en een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. Met de bovenstaande informatie heb je de nodige informatie om een bezoek aan de kathedraal te plannen. Vergeet niet om vooraf de openingstijden te controleren en overweeg om een rondleiding te boeken om het meeste uit je bezoek te halen.

openingstijden kerststal sint-jan den bosch

De kerststal in de Sint-Jan kathedraal in Den Bosch is een traditioneel evenement dat door duizenden mensen wordt bezocht. De prachtige kerststal en alle decoraties maken het bezoeken van de kathedraal tijdens de kerstperiode extra speciaal.

De kerststal is van 12 december tot en met 24 december 2021 geopend voor het publiek. De openingstijden zijn van 10:00 uur ‘s ochtends tot 17:00 uur ‘s middags. Let op, op zondag is de kerststal geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

De kathedraal zelf is het hele jaar door open voor publiek, maar de kerstperiode is extra bijzonder. Tijdens deze periode worden er ook veel extra activiteiten georganiseerd, zoals kerstconcerten en rondleidingen. Er is zelfs een kerstmarkt op het plein naast de kathedraal.

Kerststal in de Sint-Jan kathedraal

De kerststal in de Sint-Jan kathedraal is een van de grootste kerststallen van Nederland. Het is een prachtige creatie die tot in de kleinste details is uitgewerkt. De kerststal is gebouwd rondom de geboorte van Jezus Christus en laat alle hoofdrolspelers zien.

De kerststal bevat niet alleen traditionele beelden van Jezus, Maria en Jozef, maar ook van herders, koningen, dieren en engelen. De verschillende taferelen zijn dagelijks te bewonderen in de kathedraal. Het is een unieke ervaring die ieder jaar weer duizenden bezoekers trekt.

Voor vele mensen is het een traditie om met kerst de kerststal in de Sint-Jan kathedraal te bezoeken. Het is een prachtige manier om in de kerstsfeer te komen en te genieten van de mooie versieringen.

Activiteiten rondom de kerstperiode

Naast de kerststal zijn er nog veel meer activiteiten te beleven in en rondom de kathedraal in de kerstperiode. Zo wordt er elk jaar een kerstmarkt georganiseerd op het plein naast de kathedraal. Hier kun je terecht voor kerstcadeautjes, lekkernijen en warme dranken.

Ook zijn er rondleidingen door de kathedraal en door de kerststal zelf. Tijdens deze rondleidingen leer je meer over de geschiedenis van de kathedraal en kom je meer te weten over de tradities van de kerststal.

Daarnaast worden er regelmatig kerstconcerten gegeven in de kathedraal. Deze concerten zijn vaak gratis toegankelijk en bieden een bijzondere ervaring. Er worden mooie kerstliederen gezongen en de kathedraal is prachtig versierd.

FAQs

1. Is de kerststal in de Sint-Jan kathedraal gratis toegankelijk?

Ja, de kerststal is gratis toegankelijk voor iedereen. Het is wel mogelijk om een donatie te doen, maar dit is niet verplicht.

2. Kan ik de kerststal buiten de openingstijden bekijken?

Nee, de kerststal is alleen te bekijken tijdens de openingstijden van de kathedraal. Zorg dus dat je op tijd bent en genoeg tijd hebt om de kerststal te bewonderen.

3. Zijn er speciale activiteiten voor kinderen?

Ja, er zijn speciale activiteiten voor kinderen. Zo is er een kinderroute door de kathedraal en is er een speurtocht in de kerststal. Daarnaast zijn er verschillende knutselactiviteiten en kunnen kinderen op de foto met de kerststal.

4. Is de kathedraal rolstoeltoegankelijk?

Ja, de kathedraal is rolstoeltoegankelijk. Er zijn liften aanwezig en er zijn rolstoelen beschikbaar om te lenen.

5. Mag ik foto’s maken in de kathedraal en kerststal?

Ja, het maken van foto’s is toegestaan. Wel wordt er gevraagd om rekening te houden met de sfeer en rust in de kathedraal en kerststal.

6. Wanneer vinden de kerstconcerten plaats?

De kerstconcerten vinden plaats op verschillende data en tijden. Het is aan te raden om vooraf te informeren bij de kathedraal wanneer de kerstconcerten gepland zijn.

7. Is er parkeren in de buurt van de kathedraal?

Ja, er zijn verschillende parkeergarages in de buurt van de kathedraal. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de parkeergarage Sint-Jan. Houd er wel rekening mee dat de parkeergarages tijdens de kerstperiode druk bezocht kunnen zijn.

Conclusie

De kerststal in de Sint-Jan kathedraal in Den Bosch is een prachtig evenement dat vele mensen trekt. De kerststal is gebouwd met oog voor detail en laat alle hoofdrolspelers van het kerstverhaal zien.

Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten te beleven in en rondom de kathedraal tijdens de kerstperiode. Zo is er een kerstmarkt, zijn er rondleidingen en worden er kerstconcerten gegeven.

Het bezoeken van de kerststal in de Sint-Jan kathedraal is een mooie traditie die elk jaar weer terugkomt. Het is een geweldige manier om in de kerstsfeer te komen en te genieten van de mooie versieringen.

Meer informatie over sint jan den bosch kerststal vind je hier.

Zie hier meer: Top 638 beste berichten

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel sint jan den bosch kerststal. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 39 sint jan den bosch kerststal

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *