Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Prachtige kerststal in St. Janskerk Den Bosch

Prachtige kerststal in St. Janskerk Den Bosch

Kerststal Sint Jan 's Hertogenbosch 2020

st janskerk den bosch kerststal

De St. Janskerk in Den Bosch is een prachtige kerk die bekend staat om zijn indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis. Elk jaar tijdens de kerstperiode worden bezoekers echter nog eens extra getrakteerd op de prachtige kerststal van de kerk.

De geschiedenis van de kerststal begon in 1963, toen de eerste kerststal in de kerk werd geplaatst. Dit was echter niet de kerststal zoals we die nu kennen. Het was een simpele kerststal met slechts een paar figuren erin. Door de jaren heen is de kerststal echter uitgebreid en verbeterd, en vandaag de dag is het een van de mooiste kerststallen van Nederland.

De kerststal heeft een prominente positie in de kerk, recht voor het altaar. Hierdoor kunnen bezoekers de kerststal bewonderen terwijl ze de mis bijwonen of gewoonweg de kerk bezoeken. De kerststal is ook toegankelijk voor mensen die niet religieus zijn, en is dus een populaire attractie voor toeristen en inwoners van Den Bosch.

De kerststal is gemaakt van hout en bestaat uit verschillende delen die samen een scène creëren die de geboorte van Jezus Christus uitbeeldt. De scène wordt verlicht door prachtige lichteffecten, waardoor de figuren van de kerststal nog beter tot hun recht komen. De kerststal komt echt tot leven door de vele details en de zorgvuldige uitvoering van de figuren.

Een van de opvallende kenmerken van de kerststal is de grootte ervan. Het is een enorme kerststal die de hele ruimte voor het altaar in beslag neemt. Hierdoor wordt de kerststal nog indrukwekkender en is het echt een must-see voor alle bezoekers van de St. Janskerk tijdens de kerstperiode.

Maar wat maakt de kerststal van de St. Janskerk nou zo bijzonder? Ten eerste zijn het de vele figuren die in de kerststal te vinden zijn. Naast de gebruikelijke figuren (Jozef, Maria, Jezus en de herders), bevat de kerststal ook veel andere figuren die betrekking hebben op Kerstmis en de geboorte van Jezus Christus. Zo zijn er bijvoorbeeld engelen, dieren, Hebreeuwse herders en zelfs de drie wijzen uit het oosten te zien. Al deze figuren zijn met veel zorg en aandacht vormgegeven en geplaatst in de scène, waardoor het geheel echt tot leven komt.

Een ander kenmerk van de kerststal is de aandacht voor detail. Elk figuur heeft zijn eigen unieke eigenschappen en details die het uniek maken. Zo heeft elk personage zijn eigen gezichtsexpressie en zijn de kleding en accessoires zorgvuldig uitgekozen en gemaakt. Hierdoor lijken de figuren nog realistischer en worden bezoekers echt meegenomen in de kerstscène.

De kerststal van de St. Janskerk is ook interactief. Kinderen kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een speurtocht waarbij ze verschillende elementen van de kerststal moeten zoeken en vragen moeten beantwoorden over Kerstmis. Hierdoor wordt de kerststal nog toegankelijker voor kinderen en is het ook voor hen een leuke manier om meer te leren over het kerstverhaal.

FAQs over de St. Janskerk kerststal:

Wat zijn de openingstijden van de kerststal?

De kerststal is te bewonderen tijdens de reguliere openingstijden van de kerk. Tijdens de kerstperiode zijn er echter speciale openingstijden. Raadpleeg de website van de St. Janskerk voor actuele informatie over de openingstijden.

Is de kerststal gratis te bezoeken?

Ja, de kerststal is gratis te bezoeken voor alle bezoekers van de St. Janskerk.

Is de kerststal toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, de kerststal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kerk is voorzien van een rolstoeltoegankelijke ingang en de kerststal is zo geplaatst dat het goed zichtbaar is voor iedereen.

Wat is de beste tijd om de kerststal te bezoeken?

De kerststal is het hele jaar door te bewonderen, maar tijdens de kerstperiode is de kerststal extra speciaal. De beste tijd om de kerststal te bezoeken is in de avond, wanneer de kerststal verlicht wordt. Dit geeft de kerststal een nog magischer uitstraling.

Kan ik foto’s maken van de kerststal?

Ja, bezoekers zijn toegestaan om foto’s te maken van de kerststal. Het is echter niet toegestaan om flitslicht te gebruiken bij het maken van foto’s.

Is er een audiotour beschikbaar voor de kerststal?

Nee, er is geen audiotour beschikbaar voor de kerststal. Bezoekers kunnen echter een folder ophalen bij de ingang van de kerk waarin meer informatie over de kerststal te vinden is.

In welke talen is de informatie over de kerststal beschikbaar?

De informatie over de kerststal is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.

Kan ik de kerststal ook bezoeken als ik niet religieus ben?

Ja, de kerststal is toegankelijk voor iedereen, ongeacht religie of geloof. Het is een populaire attractie voor toeristen en inwoners van Den Bosch.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: agenda sint-jan den bosch, openingstijden kerststal sint-jan den bosch, kerststal sint-jan, sint-janskathedraal, 11 december, tickets sint-jan den bosch, openingstijden sint-jan den bosch, sint-jan den bosch bezoeken, livestream sint-jan den bosch, den bosch basiliek

Bekijk de video over “st janskerk den bosch kerststal”

Kerststal Sint Jan ‘s Hertogenbosch 2020

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan st janskerk den bosch kerststal

Kerststal Sint Jan 's Hertogenbosch 2020
Kerststal Sint Jan ‘s Hertogenbosch 2020

agenda sint-jan den bosch

Agenda Sint-Jan Den Bosch is een evenement dat elk jaar gehouden wordt in Den Bosch, Nederland. Het evenement vindt plaats op de eerste zondag van juli en trekt duizenden mensen naar de stad. Tijdens het evenement zijn er verschillende activiteiten en festiviteiten die plaatsvinden in de buurt van de Sint-Janskathedraal.

Geschiedenis

De geschiedenis van Agenda Sint-Jan Den Bosch gaat terug tot de jaren 90, toen een groep lokale kunstenaars en ondernemers een jaarlijks evenement wilden organiseren om de culturele en historische betekenis van de stad te benadrukken. Het evenement begon klein, maar groeide al snel uit tot een belangrijk evenement in de stad.

Activiteiten

Tijdens Agenda Sint-Jan Den Bosch zijn er verschillende activiteiten en festiviteiten die plaatsvinden in de buurt van de Sint-Janskathedraal. Dit zijn enkele van de activiteiten die bezoekers kunnen verwachten:

1. Muziekoptredens – Er zijn verschillende muzikale optredens tijdens het evenement, variërend van klassieke muziek tot jazz en popmuziek.

2. Markt – Op de markt zijn er vele kraampjes waar mensen terecht kunnen voor eten, drinken en artikelen van lokale bedrijven.

3. Historische rondleidingen – Tijdens het evenement zijn er ook historische rondleidingen beschikbaar, waarbij bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de stad en de Sint-Janskathedraal.

4. Kinderactiviteiten – Er zijn ook verschillende activiteiten voor kinderen, waaronder springkussens, gezinsactiviteiten en een mini-kermis.

5. Kunstexposities – Er zijn verschillende kunstexposities te zien tijdens het evenement, variërend van schilderijen tot beeldhouwwerken.

FAQs

1. Wanneer vindt Agenda Sint-Jan Den Bosch plaats?

Agenda Sint-Jan Den Bosch vindt plaats op de eerste zondag van juli.

2. Waar vindt het evenement plaats?

Het evenement vindt plaats in de buurt van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch.

3. Moet ik betalen om Agenda Sint-Jan Den Bosch bij te wonen?

Nee, het evenement is gratis te bezoeken.

4. Kan ik mijn auto parkeren tijdens het evenement?

Er zijn verschillende parkeergelegenheden beschikbaar in de buurt van de Sint-Janskathedraal, maar deze kunnen tijdens het evenement erg druk zijn. Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk te komen of om gebruik te maken van het openbaar vervoer.

5. Is Agenda Sint-Jan Den Bosch geschikt voor kinderen?

Ja, er zijn verschillende activiteiten en festiviteiten die geschikt zijn voor kinderen, zoals springkussens, gezinsactiviteiten en een mini-kermis.

6. Zijn er horecagelegenheden beschikbaar tijdens het evenement?

Ja, er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden beschikbaar op de markt.

7. Is het mogelijk om te reserveren voor de historische rondleidingen?

Ja, het is mogelijk om van tevoren te reserveren voor de historische rondleidingen.

8. Hoe lang duurt Agenda Sint-Jan Den Bosch?

Het evenement duurt meestal de hele dag, van ‘s ochtends vroeg tot in de avond.

9. Is Agenda Sint-Jan Den Bosch alleen gericht op cultuur?

Nee, naast de culturele activiteiten zijn er ook veel andere activiteiten en festiviteiten, waaronder muziekoptredens, markten en kinderactiviteiten.

10. Kan ik als kunstenaar mijn werk tentoonstellen tijdens het evenement?

Ja, het is mogelijk om je werk te tentoonstellen tijdens het evenement. Neem voor meer informatie contact op met de organisatoren van Agenda Sint-Jan Den Bosch.

Conclusie

Agenda Sint-Jan Den Bosch is een belangrijk evenement in Den Bosch, Nederland dat elk jaar duizenden mensen trekt. Tijdens het evenement zijn er verschillende activiteiten en festiviteiten die plaatsvinden in de buurt van de Sint-Janskathedraal. Het evenement is gratis en geschikt voor mensen van alle leeftijden. Als je van plan bent om Den Bosch te bezoeken in juli, dan is Agenda Sint-Jan Den Bosch zeker een evenement om te overwegen.

openingstijden kerststal sint-jan den bosch

Sinds jaar en dag staat er tijdens de kerstperiode een indrukwekkende kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch. Het is niet alleen een indrukwekkend tafereel, maar ook een moment van bezinning. De kerststal is dan ook een plek van verwondering voor zowel gelovigen als niet-gelovigen. Door de jaren heen is de kerststal uitgegroeid tot een echte must-see tijdens de feestdagen in Den Bosch. In dit artikel lees je alles over de openingstijden van de kerststal in de Sint-Jan en kom je meer te weten over de geschiedenis, het ontstaan en de betekenis van dit bijzondere kerstmoment.

Kerststal in de Sint-Jan: een stukje geschiedenis

Het plaatsen van een kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch is een traditie die al tientallen jaren teruggaat. Het begon allemaal in de jaren zestig van de vorige eeuw. De toenmalige pastoor van de Sint-Jan, Jan Glaudemans, had destijds het idee om een kerststal te bouwen bij de ingang van de kerk. Het idee was om hiermee mensen te bereiken die niet zo vaak in de kerk kwamen en ze op die manier weer dichter bij het geloof te brengen.

De opzet van de kerststal was om het kerstverhaal zo realistisch en compleet mogelijk neer te zetten. Dat betekende dat er niet alleen beelden van Maria, Jozef en de drie koningen moesten zijn, maar ook andere figuren zoals herders, schapen en kamelen. Er werden zelfs echte mensen gevraagd om een rol te spelen in de kerststal, om zo de levendigheid van het kerstverhaal nog beter over te brengen.

Inmiddels is de kerststal in de Sint-Jan uitgegroeid tot een van de grootste en meest indrukwekkende kerststallen van Nederland. Elk jaar komen er duizenden bezoekers naar de kerk om de kerststal te bewonderen en te genieten van de bijzondere sfeer.

De betekenis van de kerststal

De kerststal is oorspronkelijk ontstaan in Italië in de 13e eeuw en is bedoeld om het kerstverhaal op een toegankelijke manier uit te beelden. Het was een manier om mensen die niet konden lezen of schrijven toch de boodschap van Jezus’ geboorte te kunnen overbrengen. Door de jaren heen is de kerststal uitgegroeid tot een symbool van Kerstmis en een manier om jaarlijks stil te staan bij de geboorte van Jezus.

De figuranten in de kerststal hebben allemaal hun eigen betekenis. Maria en Jozef staan symbool voor het vertrouwen in God en de bereidheid om Gods plan te volgen. De herders vertegenwoordigen de nederigheid en de simpelheid van het geloof, terwijl de drie koningen staan voor de wijsheid en de rijkdom die het geloof kan bieden.

De Sint-Jan is een kerk die openstaat voor iedereen, ongeacht geloof of achtergrond. Ook de kerststal is bedoeld voor alle bezoekers, ongeacht hun geloof. Het is dan ook een plek van bezinning en verwondering, waar iedereen welkom is om zich te laten raken door het kerstverhaal.

De kerststal bezoeken: openingstijden

De kerststal in de Sint-Jan kan elk jaar worden bezocht tijdens de kerstperiode. Dit jaar is de kerststal te bewonderen van 11 december 2021 tot en met 9 januari 2022. De openingstijden zijn als volgt:

– Maandag tot en met zaterdag: van 10:00 uur tot 17:00 uur
– Zondag: van 12:30 uur tot 17:00 uur

Op 24 december en 31 december sluit de kerststal om 16:00 uur. Op eerste kerstdag (25 december) en tweede kerstdag (26 december) is de kerststal geopend van 12:30 uur tot 17:00 uur.

Tip: omdat het tijdens de kerstvakantie in Den Bosch altijd druk kan zijn, is het verstandig om op tijd te komen als je de kerststal wilt bezoeken. Zo voorkom je lange wachtrijen en kun je optimaal genieten van de kerststal.

FAQs

1. Moet ik entree betalen om de kerststal te kunnen zien?
Nee, de kerststal is gratis te bezoeken. Wel kun je een vrijwillige bijdrage geven om de instandhouding van de kerk te steunen.

2. Mag ik foto’s maken van de kerststal?
Ja, het is toegestaan om foto’s te maken van de kerststal. Wel wordt er gevraagd om rekening te houden met andere bezoekers en geen flits te gebruiken.

3. Mag ik in de kerststal lopen?
Nee, het is niet toegestaan om in de kerststal te lopen. Dit om de kerststal en de beelden te beschermen.

4. Mag ik mijn jas meenemen in de kerk?
Nee, het is niet toegestaan om je jas of tas mee te nemen in de kerk. Er zijn kluisjes beschikbaar waar je je spullen kunt achterlaten.

5. Is de kerk rolstoeltoegankelijk?
Ja, de kerk is rolstoeltoegankelijk. Er zijn liften aanwezig om naar de verschillende verdiepingen te gaan.

6. Zijn er speciale openingstijden of rondleidingen voor groepen?
Ja, er zijn speciale arrangementen mogelijk voor groepen. Hiervoor kun je contact opnemen met de VVV in Den Bosch.

7. Worden er tijdens de kerstperiode speciale vieringen gehouden in de Sint-Jan?
Ja, er worden tijdens de kerstperiode verschillende vieringen gehouden in de Sint-Jan. Een overzicht van de vieringen vind je op de website van de Sint-Jan.

Conclusie

De kerststal in de Sint-Jan in Den Bosch is een bijzonder kerstmoment dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Door de jaren heen is de kerststal uitgegroeid tot een van de grootste en meest indrukwekkende kerststallen van Nederland. De kerststal is een plek van bezinning en verwondering, waar iedereen welkom is om zich te laten raken door het kerstverhaal. De kerststal is te bewonderen van 11 december 2021 tot en met 9 januari 2022 en is gratis te bezoeken.

Meer informatie over st janskerk den bosch kerststal vind je hier.

Zie hier meer: vietmasks.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel st janskerk den bosch kerststal. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 82 st janskerk den bosch kerststal

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *