Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Verken de prachtige St. Nicolaaskerk op het Oude Stadsplein in Praag

Verken de prachtige St. Nicolaaskerk op het Oude Stadsplein in Praag

Praga Old Town City Guide: Saint Nicholas Church (Malá Strana) - Travel & Discover

st nicolaaskerk praag oude stadsplein

De Sint-Nicolaaskerk is een van de meest aansprekende en prachtige kerkgebouwen in Praag, gelegen aan het Oude Stadsplein. Het werd gebouwd in de jaren 1700 en is een uitstekend voorbeeld van barok en rococo architectuur.

Geschiedenis

De Sint-Nicolaaskerk werd gebouwd tussen 1704 en 1755 op de plek van de voormalige St. Nicolaaskapel, die in de 13e eeuw werd gebouwd. Tijdens de bouw werd de kerk gefinancierd door de baron Jan Josef Sporck en zijn broer, waarvan de laatste overleed voordat de kerk was voltooid.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het gebouw beschadigd door een brand, en het werd pas in de jaren 1970 volledig gerestaureerd. In 1993 werd het uitgeroepen tot de beste Tsjechische kerk van het jaar.

Architectuur

De Sint-Nicolaaskerk is een prachtig voorbeeld van barok en rococo architectuur, met elementen van de renaissance. Het gebouw heeft een imposante koepel die de skyline van de stad domineert, terwijl het interieur is versierd met prachtige fresco’s en schilderijen.

De kerk heeft een ellipsvormig grondplan, met een grote koepel in het midden van het plafond. De gevel is gedecoreerd met vergulde beelden van heiligen, en er is een trap die leidt naar een klein balkon dat uitsteekt uit de gevel.

Binnen zijn er prachtige fresco’s die de geschiedenis van de kerk en de heiligen van de Katholieke Kerk vertellen. De fresco’s zijn gemaakt door de beroemde Tsjechische kunstenaar Franz Palko. Ook zijn er schilderijen van Karel Skreta, de beroemdste schilder uit de Praagse barok.

Er is ook een indrukwekkend orgel, dat beschouwd wordt als een van de beste van Praag. Het orgel werd gebouwd in 1746 door de Duitse orgelmaker Johann Heinrich Mundt.

Het altaar in de Sint-Nicolaaskerk is een meesterwerk op zich. Het altaarstuk toont de apostel Andreas, de heilige Barbara en de heilige Nicolaas van Myra. Er zijn ook beelden van de vier evangelisten, en er is een groot beeldhouwwerk van de aartsengel Michaël die de duivel verslaat.

Bezienswaardigheden

De Sint-Nicolaaskerk is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag. Het is populair bij toeristen van over de hele wereld vanwege zijn prachtige architectuur en interieur. Bezoekers kunnen de kerk van buiten en binnen bewonderen, en er zijn rondleidingen beschikbaar.

Het Oude Stadsplein zelf is ook een populaire toeristische attractie, met veel restaurants, cafés en souvenirwinkels. De Tynkerk, een andere beroemde kerk in Praag, is net om de hoek.

Er zijn ook verschillende evenementen die worden gehouden in de kerk, zoals concerten en tentoonstellingen. De Sint-Nicolaaskerk is een populaire trouwlocatie, en er zijn veel huwelijken gehouden in het gebouw.

FAQs over de Sint-Nicolaaskerk in Praag

Q: Wanneer is de Sint-Nicolaaskerk geopend?

A: De kerk is elke dag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Q: Hoeveel kost het om de Sint-Nicolaaskerk te bezoeken?

A: De toegang tot de kerk zelf is gratis, hoewel er een kleine vergoeding kan zijn voor het beklimmen van de koepel of voor een rondleiding.

Q: Is fotograferen toegestaan in de kerk?

A: Fotograferen en filmen zijn toegestaan in de kerk, hoewel bezoekers wordt gevraagd om geen flits te gebruiken.

Q: Zijn er dresscode-voorschriften voor het bezoeken van de Sint-Nicolaaskerk?

A: Bezoekers wordt gevraagd om gepaste kleding te dragen bij het betreden van de kerk, met inbegrip van het bedekken van schouders en knieën.

Q: Is de Sint-Nicolaaskerk rolstoeltoegankelijk?

A: De kerk is rolstoeltoegankelijk, hoewel bezoekers wordt aangeraden om vooraf contact op te nemen met de kerk voor verdere informatie.

Q: Wat zijn de beste tijden om de Sint-Nicolaaskerk te bezoeken?

A: De kerk is zeer populair bij toeristen, dus het is het beste om vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken om de drukte te vermijden.

Q: Is er een souvenirwinkel in de Sint-Nicolaaskerk?

A: Ja, er is een souvenirwinkel in de kerk waar bezoekers religieuze artikelen en souvenirs kunnen kopen.

Q: Is de Sint-Nicolaaskerk geschikt voor kinderen?

A: Ja, kinderen zullen genieten van het bezoeken van de Sint-Nicolaaskerk vanwege de prachtige fresco’s en schilderijen, evenals de imposante koepel en het orgel.

Q: Zijn er gebedsdiensten in de Sint-Nicolaaskerk?

A: Ja, er zijn regelmatig gebedsdiensten in de kerk, en bezoekers zijn welkom om deel te nemen aan de vieringen.

Q: Hoe kom ik bij de Sint-Nicolaaskerk?

A: De kerk is gelegen in het centrum van Praag, op loopafstand van verschillende andere bezienswaardigheden en historische sites. Bezoekers kunnen de metro nemen naar het Oude Stadsplein en van daaruit te voet verder gaan.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: sint-nicolaaskerk

Bekijk de video over “st nicolaaskerk praag oude stadsplein”

Praga Old Town City Guide: Saint Nicholas Church (Malá Strana) – Travel & Discover

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan st nicolaaskerk praag oude stadsplein

Praga Old Town City Guide: Saint Nicholas Church (Malá Strana) - Travel & Discover
Praga Old Town City Guide: Saint Nicholas Church (Malá Strana) – Travel & Discover

sint-nicolaaskerk

Sint-Nicolaaskerk: Een Iconisch Monument in Amsterdam

Amsterdam is een stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Er zijn tal van monumenten verspreid over de stad die zowel lokale bewoners als toeristen in vervoering kunnen brengen. Een van de meest iconische monumenten van de stad is de Sint-Nicolaaskerk. Deze prachtige kerk is een van de belangrijkste attracties van Amsterdam en biedt bezoekers een fascinerende blik in de religieuze en architectonische geschiedenis van de stad.

De Geschiedenis van de Sint-Nicolaaskerk:

De Sint-Nicolaaskerk is een Russisch-Orthodoxe kerk die gelegen is op de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. De kerk is gewijd aan Sint Nicolaas, de beschermheilige van de zeemannen en werd oorspronkelijk gebouwd in de late 19e eeuw. Het ontwerp van de kerk is afkomstig van de beroemde architect, Adrianus Bleijs, die ook verantwoordelijk was voor de bouw van vele andere gebouwen in Amsterdam, waaronder het Rijksmuseum.

De Sint-Nicolaaskerk werd gebouwd tussen 1884 en 1887. Het gebouw is opgetrokken in een neo-Byzantijnse stijl en is rijk aan decoratieve elementen en kleurrijke mozaïeken. Het interieur van de kerk is even indrukwekkend als het exterieur. Het is versierd met een groot aantal muurschilderingen en prachtige iconen. De kerk heeft een enkele koepel en een kruisvormig plattegrond. De klokkentoren van de Sint-Nicolaaskerk is 61 meter hoog en is daarom een van de meest herkenbare gebouwen van Amsterdam.

De Sint-Nicolaaskerk en de Tweede Wereldoorlog:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de Sint-Nicolaaskerk een belangrijke rol in het beschermen van Joodse burgers tegen deportatie door de nazi’s. De kerk werd een toevluchtsoord voor mensen die op de vlucht waren voor vervolging en de kerkelijke autoriteiten deden er alles aan om de veiligheid van deze mensen te garanderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Sint-Nicolaaskerk vandaag de dag nog steeds een speciale plaats inneemt in de harten van velen in Amsterdam.

De Sint-Nicolaaskerk Vandaag:

In de jaren 60 van de vorige eeuw werd de Sint-Nicolaaskerk gerestaureerd en uitgebreid om aan de moderne behoeften van een orthodoxe gemeenschap te voldoen. De renovatie werd uitgevoerd door de befaamde architecten Van der Laan en H.P. Berlage. Vandaag de dag dient de kerk nog steeds als plaats van aanbidding voor de Russische Orthodoxe gemeenschap in Amsterdam en nodigt zij ook toeristen en bezoekers uit om haar rijke geschiedenis te verkennen.

FAQs over de Sint-Nicolaaskerk:

1. Wat is de beste tijd om de Sint-Nicolaaskerk te bezoeken?

De Sint-Nicolaaskerk is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is tijdens de zomermaanden, wanneer het weer meestal gunstiger is en er meer activiteiten in de stad plaatsvinden. Daarnaast worden er regelmatig muziekuitvoeringen en andere evenementen in de kerk georganiseerd, dus het is de moeite waard om de agenda te raadplegen voordat u een bezoek plant.

2. Zijn er kosten verbonden aan het bezoek aan de Sint-Nicolaaskerk?

De toegang tot de Sint-Nicolaaskerk is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld om de restauratie en het onderhoud van het monument te ondersteunen.

3. Is de Sint-Nicolaaskerk geschikt voor kinderen?

Ja, de Sint-Nicolaaskerk is geschikt voor kinderen. De kleurrijke en gedetailleerde mozaïeken en iconen die het interieur sieren, zullen kinderen zeker aanspreken en hen helpen de geschiedenis en de religieuze betekenis van de kerk beter te begrijpen. Er zijn bepaalde beperkingen wat betreft het fotograferen en filmen in de kerk, dus het is belangrijk om de regels te lezen voordat u de kerk bezoekt.

4. Is de Sint-Nicolaaskerk toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, de Sint-Nicolaaskerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De kerk heeft enkele aanpassingen gedaan om rolstoelgebruikers gemakkelijk toegang te bieden tot de belangrijkste delen van de kerk.

5. Wat zijn enkele van de andere attracties in de buurt van de Sint-Nicolaaskerk?

De Sint-Nicolaaskerk is gelegen in een van de meest bruisende en toeristische gebieden van Amsterdam. Er zijn tal van andere attracties en bezienswaardigheden in de buurt, waaronder het Anne Frank Huis, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Er zijn ook tal van restaurants en cafés in de buurt waar u kunt genieten van lokale gerechten en drankjes.

Al met al is de Sint-Nicolaaskerk een iconisch monument en een van de belangrijkste attracties van Amsterdam. Bezoekers worden uitgenodigd om de kerk te verkennen en de rijke geschiedenis en religieuze betekenis te ontdekken. Met haar prachtige architectuur en kleurrijke mozaïeken, is de Sint-Nicolaaskerk zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, geschiedenis en cultuur.

Meer informatie over st nicolaaskerk praag oude stadsplein vind je hier.

Zie hier meer: vietmasks.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel st nicolaaskerk praag oude stadsplein. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 13 st nicolaaskerk praag oude stadsplein

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *