Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Stellingen Over De Streep: Een Krachtig Hulpmiddel tegen Discriminatie en Vooroordelen

Stellingen Over De Streep: Een Krachtig Hulpmiddel tegen Discriminatie en Vooroordelen

IJburg College - Over de streep

stellingen over de streep

Stellingen over de streep is een educatief programma dat is ontworpen om jongeren bewust te maken van verschillende problemen waar ze in hun dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. Het programma heeft verschillende vormen, maar de meest gebruikte is de workshop waarbij studenten fysiek over een denkbeeldige lijn stappen als ze het eens zijn met een stelling. De stellingen zijn bedoeld om discussie te veroorzaken en om deelnemers aan te zetten tot nadenken over hun eigen opvattingen.

Stellingen over de Streep is een initiatief van de Amerikaanse organisatie Challenge Day, die werd opgericht om jongeren aan te moedigen hun zelfvertrouwen te vergroten en hun vermogen om aardig te zijn voor anderen te bevorderen. Het programma heeft inmiddels wereldwijde faam verworven, ook in Nederland wordt het vaak gebruikt op middelbare scholen en bij jeugdinstellingen. Maar wat houdt het programma precies in?

Hoe werkt Stellingen over de Streep?

Het programma begint meestal met een inleiding waarin uitgelegd wordt wat de bedoeling van het programma is. Deelnemers worden aangemoedigd om open te zijn en te luisteren naar anderen, om discussies te hebben en respectvol te zijn voor elkaar. Ook krijgen deelnemers vaak te horen dat niemand verplicht is om over de lijn te stappen als hij of zij dat niet wil.

Vervolgens wordt begonnen met de stellingen. De facilitator gaat een voor een door een lijst met uitspraken, waarbij deelnemers moeten over de denkbeeldige lijn stappen als ze het ermee eens zijn. Vervolgens kunnen deelnemers die over de lijn zijn gestapt, aan de groep uitleggen waarom ze het eens zijn met de stelling. Hierbij is het belangrijk dat de deelnemers hun redenen uitleggen en proberen hun standpunt te verdedigen.

De stellingen gaan vaak over onderwerpen die gevoelig kunnen liggen, zoals pesten, discriminatie, drugsgebruik, seksualiteit en zelfmoord. Na elke stelling is er ruimte voor discussie en reflectie. Deelnemers kunnen vragen stellen, hun eigen standpunt verduidelijken en feedback geven aan anderen.

Wat zijn de voordelen van Stellingen over de Streep?

Stellingen over de Streep kan verschillende voordelen hebben. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

1. Bewustwording

Het programma kan jongeren bewust maken van belangrijke problemen die in hun leven kunnen spelen. Het kan hen aanmoedigen om na te denken over hun eigen standpunten en hen aanmoedigen om zich te verdiepen in kwesties die ze nog niet goed begrijpen.

2. Empathie

Stellingen over de Streep kan ook het empathisch vermogen van jongeren vergroten. Door naar de verhalen van anderen te luisteren, kunnen deelnemers beseffen dat ze niet de enigen zijn die met bepaalde problemen kampen en kunnen ze leren begrijpen hoe anderen zich voelen.

3. Verbinding

Het programma kan ook zorgen voor meer verbinding tussen jongeren. Door openlijk over gevoelige of persoonlijke onderwerpen te praten, kunnen deelnemers een hechtere band met elkaar opbouwen.

4. Discussie

Het programma kan ook helpen om discussies op gang te brengen over onderwerpen die anders misschien onbesproken zouden blijven. Dit kan jongeren aanmoedigen om te spreken over onderwerpen waar ze normaal gesproken liever niet over praten, wat kan leiden tot meer begrip en bewustzijn.

Wie kan deelnemen aan Stellingen over de Streep?

Stellingen over de Streep kan worden gebruikt door diverse groepen, waaronder scholen, jeugdinstellingen en maatschappelijke organisaties. Meestal wordt het programma gebruikt voor jongeren, maar het kan ook nuttig zijn voor volwassenen.

Hoeveel tijd kost Stellingen over de Streep?

De duur van het programma hangt af van hoeveel stellingen er worden gebruikt en hoeveel tijd de facilitator voor elke stelling uittrekt. Over het algemeen zijn workshops gebaseerd op een tijdschema van een halve of een hele dag.

Waar kan ik meer informatie vinden over Stellingen over de Streep?

Als je meer wilt weten over Stellingen over de Streep kun je terecht op de website van de Nederlandse organisatie Challenge Day. Op deze website vind je informatie over workshops en trainingen. Daarnaast zijn er verschillende (onderwijs)instellingen in Nederland die gebruik maken van het programma. Je kunt altijd contact op nemen met deze instellingen om meer informatie te verzamelen over hun ervaringen met het programma.

FAQs

1. Wat is het doel van Stellingen over de Streep?

Het doel van Stellingen over de Streep is om jongeren bewust te maken van verschillende problemen waar ze in hun dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. Het programma is ontworpen om discussie en reflectie te veroorzaken en om deelnemers aan te zetten tot nadenken over hun eigen opvattingen.

2. Wie kan deelnemen aan Stellingen over de Streep?

Stellingen over de Streep kan worden gebruikt door diverse groepen, waaronder scholen, jeugdinstellingen en maatschappelijke organisaties. Meestal wordt het programma gebruikt voor jongeren, maar het kan ook nuttig zijn voor volwassenen.

3. Wat zijn de voordelen van Stellingen over de Streep?

Stellingen over de Streep kan verschillende voordelen hebben. Het programma kan jongeren bewust maken van belangrijke problemen die in hun leven kunnen spelen en kan hun empathisch vermogen vergroten. Ook kan het zorgen voor meer verbinding tussen jongeren en kan het helpen om discussies op gang te brengen over onderwerpen die anders misschien onbesproken zouden blijven.

4. Hoe werkt Stellingen over de Streep?

Het programma begint meestal met een inleiding waarin uitgelegd wordt wat de bedoeling van het programma is. Vervolgens gaat de facilitator een voor een door een lijst met uitspraken, waarbij deelnemers moeten over de denkbeeldige lijn stappen als ze het ermee eens zijn. Na elke stelling is er ruimte voor discussie en reflectie.

5. Hoeveel tijd kost Stellingen over de Streep?

De duur van het programma hangt af van hoeveel stellingen er worden gebruikt en hoeveel tijd de facilitator voor elke stelling uittrekt. Over het algemeen zijn workshops gebaseerd op een tijdschema van een halve of een hele dag.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: over de streep vragen volwassenen, over de streep vragen studenten, over de streep teambuilding, over de streep vragen christelijk, over de streep diepe vragen, over de streep vragen pesten, over de streep vragen social media, over de streep vragen zorg

Bekijk de video over “stellingen over de streep”

IJburg College – Over de streep

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan stellingen over de streep

IJburg College - Over de streep
IJburg College – Over de streep

over de streep vragen volwassenen

Over De Streep is een tv-programma uit Nederland dat zich richt op het bespreken van gevoelige kwesties met kinderen en tieners. Het programma is gericht op scholen en maakt gebruik van een dynamisch en interactief format om te communiceren met de jongeren en hun gevoelens te begrijpen. Bij dit programma hoort een werkvorm die bekend staat als De Streep, die ontworpen is om gesprekken te voeren naar aanleiding van een aantal persoonlijke vragen waarbij deelnemers over de streep moeten stappen als zij het eens zijn met de stelling of hun hart raakt. Deze werkvorm geeft een ruimte om kwetsbaar te zijn en ervaringen te delen. Steeds vaker wordt dit programma en de werkvorm toegepast bij volwassenen. In dit artikel zullen we het hebben over Over De Streep vragen voor volwassenen.

Over De Streep voor volwassenen is een werkvorm waarbij volwassenen uit verschillende leeftijdscategorieën en achtergronden bij elkaar komen en hun ervaringen en persoonlijke verhalen delen aan de hand van vragen. Vaak gaat het om gevoelige kwesties die normaal gesproken niet zo snel worden besproken. Het Over De Streep-programma voor volwassenen omvat meerdere rondes met verschillende vragen die dieper en persoonlijker worden naarmate het programma vordert. Bij elke vraag worden deelnemers aangemoedigd om over de streep te stappen als zij zich herkennen in een bepaalde situatie, emotie of gevoel. Op deze manier worden de deelnemers meer bewust van hun eigen emoties en ervaringen, en creëren zij een veilige en vertrouwelijke sfeer om gevoelens te delen.

De vragen die worden gesteld in Over De Streep, variëren van algemene tot persoonlijke vragen, afhankelijk van de fase van het spel. De vragen zijn ontworpen om de deelnemers te helpen hun eigen verhaal te delen en hun gevoelens te uiten. Door de interactieve werkvorm voelen de deelnemers zich meer op hun gemak en komen zij meer in contact met hun emoties en ervaringen. Hier zijn enkele voorbeelden van vragen die je tijdens Over De Streep kunt verwachten:

1. Bij de eerste vraag wordt meestal een algemene vraag gesteld waarbij de deelnemers eenvoudigweg over de streep moeten stappen als zij het ermee eens zijn of niet, bijvoorbeeld “Heb jij ooit iemand gepest?”.

2. Bij de volgende fase gaat het iets dieper en worden persoonlijkere vragen gesteld waarbij verwachtingen, emoties of taboes aan bod komen, bijvoorbeeld “Heb jij ooit het gevoel gehad dat je niet voldoende was?” of “Heb jij ooit moeite gehad met het accepteren van je eigen lichaam?”.

3. In de derde fase gaat het nog dieper. Het zijn persoonlijke vragen over levenslessen, opvoeding, relaties en verlies, zoals “Heb jij ooit iemand verloren die heel belangrijk was voor jou?” of “Heb jij ooit geaccepteerd dat je niets meer aan een bepaalde situatie kunt veranderen?”.

4. De laatste fase gaat over het delen van iets over jezelf waar je je misschien wel voor schaamt, maar dat je toch wilt delen. Dit kan bijvoorbeeld een diepgekoesterde wens zijn of een geheim dat je nog nooit eerder met iemand hebt gedeeld.

Bij elk van deze fasen zorgen de Over De Streep-vragen voor volwassenen ervoor dat de deelnemers zich meer bewust worden van hun eigen emoties en persoonlijke geschiedenis. Het programma biedt hen een veilige en vertrouwelijke ruimte om deze emoties en ervaringen te delen. Het doel van Over De Streep voor volwassenen is om oprechte gesprekken te faciliteren over belangrijke onderwerpen die normaal gesproken moeilijk bespreekbaar zijn en om een ​​verbinding met elkaar tot stand te brengen.

FAQs

1. Is Over De Streep alleen geschikt voor scholieren?

Nee, het programma is bedoeld voor zowel jongere als oudere deelnemers. De werkvorm kan worden toegepast op alle leeftijden en achtergronden. Er bestaan verscheidene vormen van Over De Streep toepasbaar bij volwassenen, zoals voor bedrijfsleven, religieuze instellingen en sommige therapeutische vormen. Het programma biedt een veilige en vertrouwelijke omgeving voor volwassenen om gevoelige kwesties te bespreken.

2. Zijn de vragen geschikt voor elk persoon?

Hoewel de vragen niet bedoeld zijn om iemand te kwetsen, kunnen ze wel zeer persoonlijk en emotioneel van aard zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat deelnemen aan het programma op vrijwillige basis is en dat niemand wordt gedwongen om iets te delen dat hij of zij niet wil delen. Als de vragen te persoonlijk of gevoelig zijn, kan de deelnemer ervoor kiezen om niet over de streep te stappen zonder enige verdere uitleg.

3. Kan Over De Streep helpen bij het oplossen van problemen of conflicten?

Hoewel Over De Streep was ontworpen om verhalen te delen, kan het geen problemen of conflicten oplossen. Het programma moedigt echter wel aan om wederzijds begrip te hebben, waardoor openheid en oneerlijkheid plaats kunnen maken voor vertrouwen. Het is een eerste stap om bepaalde onderwerpen en/of gevoelens bespreekbaar te maken.

4. Is het veilig om persoonlijke verhalen te delen?

Over De Streep wordt uitgevoerd in een veilige en vertrouwelijke omgeving. Elke deelnemer wordt aangemoedigd om zich op zijn gemak te voelen en om alleen dingen te delen als hij of zij zich daar prettig bij voelt. Er worden geen namen genoemd in het programma. Elke deelnemer weet dat de verhalen vertrouwelijk zijn en geen verdere verspreiding naar derden zal plaatsvinden.

Conclusie

Over De Streep voor volwassenen biedt een unieke manier voor deelnemers om over moeilijke onderwerpen te praten en een omgeving te creëren waarin kwetsbaarheid en openheid gestimuleerd worden. Door persoonlijke verhalen te delen, kunnen deelnemers vaak meer verbinding met elkaar maken en begrijpen zij elkaar beter. Over De Streep geeft op deze manier deelnemers de ruimte om te groeien en zichzelf beter te leren kennen. Hoewel Over De Streep geen oplossing biedt voor alle problemen, kan het programma bijdragen aan nieuwe inzichten en begrip in bepaalde situaties.

over de streep vragen studenten

In Nederland wordt het programma Over de Streep gebruikt om studenten in het voortgezet onderwijs te helpen bij het bewust worden van hun eigen situatie en die van anderen. Dit wordt gedaan door het stellen van vragen en het delen van persoonlijke verhalen en uitdagingen. Het programma is ontwikkeld in de Verenigde Staten en kwam in 2012 naar Nederland. Inmiddels wordt Over de Streep in verschillende scholen en onderwijsinstellingen gebruikt.

Over de Streep is een speciaal programma dat gericht is op het versterken van de fysieke en mentale kracht van studenten. Het is bedoeld om emotionele bagage te verminderen en om pesten en discriminatie op school te voorkomen. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van een aantal vragen die leerlingen helpen om inzicht te krijgen in hun eigen situatie en het begrijpen van de situatie van anderen.

Er zijn verschillende manieren om Over de Streep te gebruiken. In de meeste gevallen wordt het programma ingezet om geld in te zamelen voor goede doelen en om jongeren in contact te brengen met jongeren uit andere culturen en achtergronden. Naast deze doelen wordt Over de Streep ook gebruikt om jongeren te helpen om hun eigen persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Hoe werkt Over de Streep?

Over de Streep werkt door middel van vragen en het delen van persoonlijke verhalen. Bij het uitvoeren van het programma kunnen studenten zitten in twee rijen tegenover elkaar. De organisator stelt vragen en leerlingen krijgen de mogelijkheid om te antwoorden en in plaats te gaan staan als ze zichzelf een vraag of de situatie herkennen.

In het programma worden verschillende soorten vragen gesteld, zoals:

• Hoeveel van jullie hebben wel eens gepest of iemand anders gepest?
• Hoeveel van jullie zijn wel eens gepest?
• Hoeveel van jullie zijn bang voor de toekomst?
• Hoeveel van jullie hebben te maken gehad met discriminatie?
• Hoeveel van jullie hebben wel eens een familielid verloren?
• Hoeveel van jullie hebben wel eens te maken gehad met een psychische stoornis?

Door deze vragen wordt het voor leerlingen gemakkelijker om inzicht te krijgen in hun eigen situatie. Het delen van persoonlijke verhalen zorgt ervoor dat leerlingen zich meer begrepen voelen en beter in staat zijn om conflicten op te lossen.

Veel scholen gebruiken Over de Streep als onderdeel van een antipestprogramma of als een manier om school pestvrij te houden. Door de vragen en persoonlijke verhalen te delen leren leerlingen om empathisch en begripsvol om te gaan met hun klasgenoten.

FAQs

Wat zijn de voordelen van Over de Streep?

Over de Streep is een speciaal programma dat gericht is op het versterken van de fysieke en mentale kracht van studenten. Het is bedoeld om emotionele bagage te verminderen en om pesten en discriminatie op school te voorkomen. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van een aantal vragen die leerlingen helpen om inzicht te krijgen in hun eigen situatie en het begrijpen van de situatie van anderen. Het programma heeft het volgende potentiële voordelen:

• Het verbetert het gevoel van verbondenheid tussen klasgenoten. Leerlingen worden beter in staat om conflicten op te lossen en om elkaar te steunen.
• Het programma helpt bij preventie van pesten en andere vormen van intimidatie. Leerlingen die dergelijke gedragingen ervaren, kunnen door Over de Streep leren om voor zichzelf op te komen en assertiever te zijn.
• Het helpt leerlingen om inzicht te krijgen in hun eigen situatie. Dit kan helpen bij het bepalen van toekomstige keuzes en het verminderen van gevoelens van angst of stress.
• Het delen van persoonlijke verhalen kan bijdragen aan het verbeteren van de klasdynamiek. Leerlingen kunnen elkaar beter leren kennen en betere verbindingen met elkaar aangaan.
• Het programma stimuleert betrokkenheid van leerlingen bij kwesties die van belang zijn voor hun community. In de meeste gevallen wordt Over de Streep gebruikt om geld in te zamelen voor goede doelen.

Wat zijn de nadelen van Over de Streep?

Er zijn geen nadelen van Over de Streep aangetoond voor zover bekend is. Het programma is ontwikkeld om de fysieke en mentale kracht van leerlingen te versterken, conflicten op te lossen en pesten en discriminatie te verminderen. Er zijn geen negatieve gevolgen voor de leerlingen of docenten waargenomen.

Kunnen leerlingen ervoor kiezen om niet mee te doen aan Over de Streep?

Ja, leerlingen hebben de vrijheid om zich af te melden voor Over de Streep of te besluiten om bepaalde vragen niet te beantwoorden. Het programma wordt uitgevoerd met toestemming van de schoolleiding, en ook ouders worden vaak vooraf geïnformeerd over het programma.

Welke leeftijd is geschikt om Over de Streep te doen?

Over de Streep is geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De inhoud van het programma is aangepast aan de leeftijd van de leerlingen en de situatie op school.

Hoe lang duurt Over de Streep?

De duur van Over de Streep varieert, afhankelijk van de scholen en de wensen van de organisatoren. In de meeste gevallen duurt het programma ongeveer een uur.

Wordt Over de Streep alleen in Nederland gebruikt?

Over de Streep is oorspronkelijk ontwikkeld in de Verenigde Staten en is inmiddels overal ter wereld beschikbaar gesteld. In Nederland wordt het programma gebruikt door verschillende scholen en onderwijsinstellingen.

Conclusie

Over de Streep is een zeer effectief programma dat leerlingen in staat stelt om bewust te worden van hun eigen situatie en die van anderen. Het programma is gericht op het versterken van de fysieke en mentale kracht van studenten, waardoor ze beter in staat zijn om conflicten op te lossen, pesten en discriminatie te verminderen en betere verbindingen met elkaar aan te gaan. Het stimuleert betrokkenheid van leerlingen bij kwesties die van belang zijn voor hun community. Over de Streep is geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en wordt inmiddels overal ter wereld gebruikt.

Meer informatie over stellingen over de streep vind je hier.

Zie hier meer: vietmasks.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel stellingen over de streep. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 34 stellingen over de streep

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *