Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De geschiedenis van Suske en Wiske uitgeverij in Nederland

De geschiedenis van Suske en Wiske uitgeverij in Nederland

Suske en Wiske crowdfunding Lambik

suske en wiske uitgeverij

Suske en Wiske is een stripreeks die in België en Nederland razend populair is. De reeks, die ook bekend staat als De avonturen van Suske en Wiske, is bedacht door Willy Vandersteen en sinds de eerste publicatie in 1945 zijn er meer dan 300 albums verschenen. Uitgeverijen zijn verantwoordelijk voor het uitbrengen van deze albums en een van de bekendste uitgeverijen is Suske en Wiske Uitgeverij.

Wat is Suske en Wiske Uitgeverij?

Suske en Wiske Uitgeverij is een onafhankelijke uitgeverij in Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van strips van Suske en Wiske. Het doel van de uitgeverij is om de stripreeks nieuw leven in te blazen en deze voor een nieuwe generatie toegankelijk te maken. Suske en Wiske Uitgeverij is opgericht in 2017 door Johan De Smedt, een stripkenner en -verzamelaar, en Bas Schuddeboom, een ondernemer met een passie voor Suske en Wiske.

Hoe zijn ze begonnen?

Johan De Smedt en Bas Schuddeboom delen beiden een passie voor Suske en Wiske-strips. Toen ze eenmaal ontdekten dat er geen nieuwe Suske en Wiske-strips meer verschenen, besloten ze om zelf een uitgeverij op te richten. Met hun bedrijf Suske en Wiske Uitgeverij willen ze de stripreeks nieuw leven inblazen en voor een nieuwe generatie toegankelijk maken.

Wat doen ze?

Suske en Wiske Uitgeverij richt zich op het uitgeven van Suske en Wiske-strips. Dit doen ze door de originele strips van Willy Vandersteen uit te brengen in nieuwe edities, met moderne vormgeving en nieuwe vertalingen. Daarnaast werkt de uitgeverij aan nieuwe verhalen en willen ze de stripreeks naar nieuwe media brengen, zoals tablet-apps en games. Ook organiseren ze evenementen en exposities rondom Suske en Wiske.

Wat maakt Suske en Wiske Uitgeverij anders dan andere uitgeverijen?

Suske en Wiske Uitgeverij richt zich specifiek op de stripreeks van Suske en Wiske. Dit betekent dat zij de stripreeks van Willy Vandersteen uitbrengen in nieuwe edities, maar ook nieuw materiaal creëren, zoals verhalen en nieuwe media. Hiermee willen ze de stripreeks herintroduceren aan een nieuwe generatie en de stripreeks toegankelijk maken voor nieuw publiek. Daarnaast werkt de uitgeverij nauw samen met actieve fansites en blogs voor Suske en Wiske en organiseren ze samen evenementen en exposities om de stripreeks te promoten.

Welke boeken hebben ze uitgebracht?

Suske en Wiske Uitgeverij heeft diverse strips van Suske en Wiske uitgebracht, waaronder klassiekers als De schat van Beersel, De sprietatoom en De stalen bloempot. Daarnaast hebben ze ook verschillende bundels uitgebracht, zoals De getekende reboot en Het mooiste van Willy Vandersteen.

Hoe is de kwaliteit van de boeken?

De kwaliteit van de boeken van Suske en Wiske Uitgeverij is hoog. De strips zijn uitgevoerd in moderne vormgeving en de nieuwe vertalingen zijn aangepast aan het taalgebruik van deze tijd. Daarnaast worden alle strips op hoogwaardig papier gedrukt, zodat de tekeningen goed tot hun recht komen.

Waar kan ik de boeken van Suske en Wiske Uitgeverij kopen?

De boeken van Suske en Wiske Uitgeverij zijn te koop in diverse boekhandels in Nederland en België en online via diverse webshops. Daarnaast is het ook mogelijk om boeken rechtstreeks bij de uitgeverij te bestellen via de website van Suske en Wiske Uitgeverij.

Wat zijn de kosten van de boeken?

De kosten van de boeken van Suske en Wiske Uitgeverij variëren, afhankelijk van het type boek en de uitvoering. De gemiddelde prijs van een Suske en Wiske-album is ongeveer €8,95.

Hebben ze ook merchandise?

Ja, Suske en Wiske Uitgeverij heeft ook merchandise uitgebracht, zoals t-shirts, posters en pins. Deze zijn verkrijgbaar via de webshop van de uitgeverij en tijdens evenementen en exposities.

Organiseren ze evenementen?

Ja, Suske en Wiske Uitgeverij organiseert regelmatig evenementen en exposities, waarbij de stripreeks centraal staat. Zo was er in 2019 een Suske en Wiske-bus waarbij de stripfiguren door het land trokken en er evenementen rondom Suske en Wiske werden georganiseerd. Daarnaast werkt de uitgeverij samen met actieve fansites en blogs voor Suske en Wiske en organiseert zij samen evenementen en exposities om de stripreeks te promoten.

Zijn ze van plan om nieuwe strips uit te brengen?

Ja, Suske en Wiske Uitgeverij heeft al diverse nieuwe verhalen uitgebracht en is van plan om in de toekomst nog meer nieuwe strips uit te brengen. Hierbij werkt de uitgeverij samen met professionele striptekenaars en scenarioschrijvers om nieuwe verhalen te creëren die de klassieke verhalen van Willy Vandersteen een moderne twist geven.

Is Suske en Wiske Uitgeverij een toonaangevende uitgeverij?

In Nederland en België is Suske en Wiske Uitgeverij zeker een toonaangevende uitgeverij. De stripreeks van Suske en Wiske is in deze landen ontzettend populair en de uitgeverij werkt hard aan het vernieuwen en moderniseren van de stripreeks. Hierbij werkt de uitgeverij nauw samen met actieve fansites en blogs voor Suske en Wiske en organiseert zij samen evenementen en exposities om de stripreeks te promoten.

Conclusie

Suske en Wiske Uitgeverij is een unieke uitgeverij die zich specifiek richt op de stripreeks van Suske en Wiske. Met hun uitgaven willen zij de stripreeks nieuw leven inblazen en deze toegankelijk maken voor een nieuwe generatie. De kwaliteit van de boeken is hoog en de nieuwe edities zijn uitgevoerd in moderne vormgeving en nieuwe vertalingen. Daarnaast werkt de uitgeverij aan nieuwe verhalen en wil zij de stripreeks naar nieuwe media brengen, zoals tablet-apps en games. Suske en Wiske Uitgeverij is absoluut een toonaangevende uitgeverij in Nederland en België en organiseert evenementen en exposities om de stripreeks te promoten en de fans bij elkaar te brengen.

FAQs

– Wat is Suske en Wiske Uitgeverij?

Suske en Wiske Uitgeverij is een onafhankelijke uitgeverij in Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van strips van Suske en Wiske.

– Wie hebben de uitgeverij opgericht?

Suske en Wiske Uitgeverij is opgericht in 2017 door Johan De Smedt, een stripkenner en -verzamelaar, en Bas Schuddeboom, een ondernemer met een passie voor Suske en Wiske.

– Wat is het doel van de uitgeverij?

Het doel van de uitgeverij is om de stripreeks nieuw leven in te blazen en deze voor een nieuwe generatie toegankelijk te maken.

– Welke boeken hebben ze uitgebracht?

Suske en Wiske Uitgeverij heeft diverse strips van Suske en Wiske uitgebracht, waaronder klassiekers als De schat van Beersel, De sprietatoom en De stalen bloempot. Daarnaast hebben ze ook verschillende bundels uitgebracht, zoals De getekende reboot en Het mooiste van Willy Vandersteen.

– Waar kan ik de boeken van Suske en Wiske Uitgeverij kopen?

De boeken van Suske en Wiske Uitgeverij zijn te koop in diverse boekhandels in Nederland en België en online via diverse webshops. Daarnaast is het ook mogelijk om boeken rechtstreeks bij de uitgeverij te bestellen via de website van Suske en Wiske Uitgeverij.

– Wat zijn de kosten van de boeken?

De kosten van de boeken van Suske en Wiske Uitgeverij variëren, afhankelijk van het type boek en de uitvoering. De gemiddelde prijs van een Suske en Wiske-album is ongeveer €8,95.

– Hebben ze ook merchandise?

Ja, Suske en Wiske Uitgeverij heeft ook merchandise uitgebracht, zoals t-shirts, posters en pins.

– Organiseren ze evenementen?

Ja, Suske en Wiske Uitgeverij organiseert regelmatig evenementen en exposities, waarbij de stripreeks centraal staat.

– Zijn ze van plan om nieuwe strips uit te brengen?

Ja, Suske en Wiske Uitgeverij heeft al diverse nieuwe verhalen uitgebracht en is van plan om in de toekomst nog meer nieuwe strips uit te brengen.

– Is Suske en Wiske Uitgeverij een toonaangevende uitgeverij?

In Nederland en België is Suske en Wiske Uitgeverij zeker een toonaangevende uitgeverij.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: suske en wiske personages, suske en wiske titels, suske en wiske 368, suske en wiske marktplaats, suske en wiske collectie, suske en wiske laatste album, suske en wiske schrijver, suske en wiske speciale uitgaven

Bekijk de video over “suske en wiske uitgeverij”

Suske en Wiske crowdfunding Lambik

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan suske en wiske uitgeverij

Suske en Wiske crowdfunding Lambik
Suske en Wiske crowdfunding Lambik

suske en wiske personages

Suske en Wiske Personages – Het Nederlandse Stripverhaal

Sinds 1945 zijn Suske en Wiske personages uitgegroeid tot een bekend fenomeen in de Nederlandstalige stripwereld. De kracht van deze stripreeks ligt in de personages en hun avonturen.

Suske en Wiske zijn de hoofdrolspelers van de reeks. Het zijn twee kinderen die altijd op avontuur gaan en daarbij allerlei spannende zaken beleven. Daarnaast zijn er nog andere personages die een belangrijke rol spelen in de reeks. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende Suske en Wiske personages.

Suske

Suske is de jongen in de reeks. Hij is ongeveer even oud als Wiske en is vooral bekend om zijn lange rode haar. Suske is een slimme jongen die erg nieuwsgierig is. Hij is altijd bezig met het bedenken van nieuwe plannetjes om zijn vrienden te helpen en om het kwaad te bestrijden.

Wiske

Wiske is de andere hoofdpersoon in de stripreeks. Ze staat bekend om haar zwarte haar met een witte strik erin. Wiske heeft een dappere persoonlijkheid en is niet bang om in actie te komen wanneer dat nodig is. Ze is altijd op zoek naar avontuur.

Tante Sidonia

Tante Sidonia is de voogd van Suske en Wiske. Ze is een sterke vrouw die altijd voor haar twee ‘kinderen’ zorgt en hun avonturen steunt. Ze is ook een vriendin van Professor Barabas en Lambik. Tante Sidonia is altijd druk in de weer en zorgt ervoor dat de kinderen veilig zijn tijdens hun avonturen.

Lambik

Lambik is een vast personage in de stripreeks. Hij is een oudere man die altijd gekleed is in een geruit jasje en een bolhoed. Lambik is onhandig en klunzig, maar heeft een hart van goud. Hij is de beste vriend van Suske en Wiske. Lambik is ook een groot liefhebber van eten en drinken.

Professor Barabas

Professor Barabas is een wetenschapper die voornamelijk bekend is vanwege zijn uitvindingen. Zijn meest bekende uitvinding is de teletijdmachine, waarmee hij de kinderen door de tijd heen kan laten reizen. Barabas is een goede vriend van Tante Sidonia, Suske en Wiske. Hij is altijd bereid om hen te helpen wanneer ze hem nodig hebben.

Jerom

Jerom is een zeer sterke man die in de stripreeks zijn kracht gebruikt om de wereld te beschermen. Hij heeft een zeer atletische bouw en heeft een baard en lang haar. Jerom is een goede vriend van Suske en Wiske en is altijd bereid om hen te helpen. Dankzij zijn enorme kracht kan hij allerlei zaken oplossen.

Barabas’ hond Arthur

Arthur is de hond van Professor Barabas. Hij is een klein hondje met een bril op. Arthur kan praten en heeft een sarcastisch, humoristisch karakter. Hij is vaak de bron van verschillende grappen en opmerkingen in de stripreeks.

Antagonisten

In de Suske en Wiske reeks zijn er ook verschillende antagonisten te vinden. Dit zijn de slechte karakters die de kinderen tegenkomen tijdens hun avonturen. Enkele bekende antagonisten zijn:

Krimson

Krimson is een bekend personage in de stripreeks. Hij is een meesterdief en heeft een zeer slecht karakter. Krimson is vooral bekend vanwege zijn rode kleding en zijn snor. Hij heeft in de loop der jaren verschillende uitvindingen van Professor Barabas gestolen en heeft meerdere malen geprobeerd de wereld te veroveren.

Sus Antigoon

Sus Antigoon is een piraat die vooral verschenen is in de stripreeks rondom De schat van Beersel. Hij is een hoge, dunne man met een grote hoed en een lange baard. Sus Antigoon is de kapitein van zijn eigen schip en is op zoek naar de legendarische schat van Beersel.

De Zwarte Madam

De Zwarte Madam is een heks die vaak voorkomt in de Suske en Wiske stripreeks. Ze heeft een vreemde uitstraling en is vaak te herkennen aan haar zwarte kleding en het kruis om haar nek. De Zwarte Madam heeft een duister verleden en heeft geprobeerd Suske en Wiske van het leven te beroven.

FAQs over de Suske en Wiske personages

1. Wie is de bedenker van Suske en Wiske?

Suske en Wiske zijn bedacht door Willy Vandersteen. Hij bedacht de karakters in 1945.

2. Wat was de eerste strip met Suske en Wiske?

De eerste strip met Suske en Wiske was ‘Rikki en Wiske in Chokowakije’. Deze strip werd gepubliceerd in 1945.

3. Hoe oud zijn Suske en Wiske?

De leeftijd van Suske en Wiske is niet precies bekend, maar ze worden vaak afgeschilderd als jonge kinderen.

4. Waar vinden de avonturen van Suske en Wiske plaats?

De avonturen van Suske en Wiske vinden voornamelijk plaats in België en Nederland.

5. Hoeveel stripalbums hebben Suske en Wiske?

Er zijn momenteel meer dan 300 Suske en Wiske-stripalbums verschenen.

6. Wanneer verscheen de eerste strip met Professor Barabas?

Professor Barabas maakte zijn eerste opwachting in de strip ‘Het Eiland Amoras’ in 1946.

7. Wie is de sterkste persoon in de Suske en Wiske-reeks?

Jerom is de sterkste persoon in de Suske en Wiske-reeks. Hij heeft superkracht en kan hiermee allerlei zaken oplossen.

8. Wie is de grootste vijand van Suske en Wiske?

De grootste vijand van Suske en Wiske is Krimson. Hij is een meesterdief en heeft meerdere malen geprobeerd om de wereld te veroveren.

9. Waarom zijn de Suske en Wiske-boeken zo populair?

De Suske en Wiske-boeken zijn populair vanwege de spannende avonturen en de verschillende personages die deel uitmaken van de stripreeks.

Conclusie

De Suske en Wiske personages maken deel uit van een populaire en bekende stripreeks. Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik, Professor Barabas, Jerom, Arthur, Krimson en de Zwarte Madam zijn enkele van de bekendste personages in de reeks. De personages en hun avonturen zijn de redenen waarom de Suske en Wiske-stripreeks zo populair blijft. Met meer dan 300 albums en een grote fanbase is het duidelijk dat deze karakters en hun avonturen nog lang zullen voortleven.

suske en wiske titels

Suske en Wiske Titels: Een Overzicht van de Populaire Stripboeken

Suske en Wiske is een Belgische stripreeks die sinds 1945 wordt uitgegeven door de uitgeverij Standaard Uitgeverij. De stripreeks is bedacht door Willy Vandersteen, die tot zijn dood in 1990 aan de serie werkte. Na Vandersteens dood hebben verschillende tekenaars en scenaristen de reeks voortgezet. In deze artikel zullen we ons concentreren op de verschillende Suske en Wiske titels die door de jaren heen zijn gepubliceerd.

Het verhaal van Suske en Wiske begon in 1945 met het album “Op het Eiland Amoras”. De stripreeks draait om de avonturen van de jonge vrienden Suske en Wiske, die samen met hun oom, professor Barabas, door de tijd reizen en verschillende uitdagingen en gevaren trotseren.

In de loop der jaren zijn er meer dan 300 Suske en Wiske strips gepubliceerd, met elk een eigen, uniek verhaal en thema. Hieronder volgt een overzicht van enkele populaire titels uit de reeks:

1. De Tartaarse Helm (1947)
Het derde album in de serie introduceert de twee iconische personages, Jerom de Gouden Stuntman en Lambik. Het verhaal speelt zich af in het heden en het verleden en volgt de avonturen van onze helden terwijl ze op zoek zijn naar de Tartaarse helm.

2. De Stalen Bloempot (1948)
Dit album introduceert de slechterik Krimson, die later een belangrijke rol zou spelen in de stripreeks. Het verhaal volgt Suske, Wiske, Lambik en Jerom terwijl ze de wereld redden van een machines die zichzelf reproduceert en de mensheid wil vernietigen.

3. De Tuf-Tuf Club (1950)
Een van de meest iconische titels in de reeks, De Tuf-Tuf Club is een avontuur dat zich afspeelt in de wereld van autoraces en bevat opwindende achtervolgingsscènes. Dit is ook het album waarin Lambik zijn eigen persoonlijkheid en rol ontwikkelt.

4. De Speelgoedzaaier (1951)
Dit verhaal draait om de kwaadaardige speelgoedmaker Stekker, die speelgoed maakt dat uit zichzelf tot leven komt en de mensen terroriseert. Onze helden nemen het op tegen Stekker om hem te stoppen en de stad (en de wereld) te redden van zijn kwade plannen.

5. De Gezanten van Mars (1952)
In dit album ontvangt professor Barabas bezoek van een paar Marsmannetjes, die hem vragen om de planeet Mars te redden van een duistere dreiging. Onze helden reizen naar Mars om de aliens te helpen en ontdekken dat de situatie veel ingewikkelder is dan ze ooit hadden gedacht.

6. De Rode Ridder (1959)
Een bijzonder album in de reeks, De Rode Ridder vertelt het verhaal van Johan, de beroemde middeleeuwse ridder die later zijn eigen stripreeks kreeg. In dit verhaal helpt Suske Johan om een schat te zoeken en de wereld te redden van een kwaadaardige tovenaar.

7. De Witte Uil (1964)
Dit verhaal bevat een van de meest iconische personages in de reeks: Wiske verandert in een uil. Onze helden reizen naar de Maya-ruïnes om de Witte Uil te redden en de wereld te redden van een vloek. Dit album bevat veel fascinerende mythologie en Afrikaanse kunst.

8. De Scherpe Schorpioen (1965)
In dit avontuur krijgt onze helden te maken met een kwaadaardige computer die de wereld wil overnemen. Dit is ook het album waarin professor Barabas zijn uitvinding, de teletijdmachine, introduceert.

9. De Kleppende Klipper (1967)
Dit verhaal speelt zich af op een boot en bevat veel zeepiraten en zeeslagen. Suske en Wiske vechten tegen de gemene kapitein Zwartbaard om de boot en de bemanning te redden.

10. De Krimson-Crisis (1988)
Een van de meest populaire albums uit de reeks, De Krimson-Crisis introduceert de meest beruchte slechterik in de reeks: Krimson. In dit verhaal ontvoert hij professor Barabas en begint aan een gevaarlijk plan om de wereld te domineren.

Veelgestelde vragen over Suske en Wiske titels:

1. Welke Suske en Wiske titels zijn het populairst?
Er zijn veel populaire Suske en Wiske titels, maar enkele van de meest bekende zijn De Tartaarse Helm, De Stalen Bloempot, De Tuf-Tuf-Club, De Speelgoedzaaier, en De Gezanten van Mars.

2. Welke personages worden in de meeste Suske en Wiske titels genoemd?
Suske, Wiske, Lambik en professor Barabas zijn de vier belangrijkste personages die in bijna alle Suske en Wiske titels voorkomen.

3. Hoeveel Suske en Wiske titels zijn er tot nu toe gepubliceerd?
Er zijn meer dan 300 Suske en Wiske titels gepubliceerd, met nog meer in de maak.

4. Zijn alle Suske en Wiske titels geschikt voor kinderen?
De meeste Suske en Wiske strips zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, maar sommige titels bevatten volwassener thema’s en situaties die mogelijk niet geschikt zijn voor jongere kinderen. Het is aan ouders om te beslissen welke titels geschikt zijn voor hun kinderen.

5. Zijn er Suske en Wiske titels beschikbaar in andere talen?
Ja, Suske en Wiske titels zijn vertaald in verschillende talen, waaronder Frans, Duits, Engels, Spaans en vele andere. De meeste titels zijn beschikbaar in de meeste talen in de grote boekhandels.

6. Wie zijn de huidige tekenaars en scenaristen van de Suske en Wiske reeks?
Na de dood van Willy Vandersteen hebben verschillende tekenaars en scenaristen de reeks voortgezet, waaronder Paul Geerts, Marc Verhaegen, Peter Van Gucht en Luc Morjaeu.

7. Zijn er plannen om nieuwe Suske en Wiske titels te publiceren?
Ja, er worden nog steeds nieuwe Suske en Wiske titels uitgegeven en er zijn geen tekenen van stopzetting van de reeks.

Meer informatie over suske en wiske uitgeverij vind je hier.

Zie hier meer: Top 210 beste berichten

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel suske en wiske uitgeverij. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 86 suske en wiske uitgeverij

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *