Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Te Koop: Herman Brood Kunstwerken – Verrijk Jouw Collectie

Te Koop: Herman Brood Kunstwerken – Verrijk Jouw Collectie

Rutger bezoekt atelier Herman Brood

te koop herman brood

Te koop: Herman Brood

Herman Brood, de legendarische kunstenaar en rockster uit Nederland, blijft tot op de dag van vandaag een opvallende figuur. Hij was niet alleen bekend om zijn muziek, maar ook om zijn kunstwerken. Zijn schilderijen zijn nog steeds zeer geliefd onder verzamelaars en kunstliefhebbers. In deze article zullen we bekijken wie Herman Brood was, wat zijn kunst zo uniek maakt en hoe u zelf een stuk van deze legende kunt bezitten.

Wie was Herman Brood?

Herman Brood werd geboren in Zwolle, Nederland in 1946. Hij begon als tiener in verschillende bands te spelen, maar werd pas echt bekend als lid van de band “Wild Romance”. De band was erg populair in Nederland en Duitsland en had hits zoals “Saturday Night” en “Never Be Clever”. Brood stond ook bekend om zijn onconventionele en excentrieke persoonlijkheid en droeg bij aan de punk- en new wave-muziekscene in Nederland.

Naast zijn carrière als muzikant, was Brood ook een fervent kunstenaar. Hij maakte schilderijen, tekeningen en schreef poëzie en verhalen. Zijn kunst werd al snel zo populair als zijn muziek en hij exposeerde regelmatig in galeries en musea in binnen- en buitenland.

In 2001 pleegde Brood zelfmoord door van het dak van het Amsterdamse Hilton Hotel te springen. Hij werd slechts 54 jaar oud.

Wat maakt de kunst van Herman Brood zo uniek?

Brood staat bekend om zijn “rock-‘n-roll” stijl van schilderen. Zijn kunstwerken zijn kleurrijk, expressief en vol energie. Brood gebruikte vaak acrylverf en spraypaint op doek, papier of andere voorwerpen zoals gitaren, banken en zelfs auto’s. Zijn werken zijn vaak gebaseerd op populaire cultuur en iconen uit de muziekwereld, zoals Elvis Presley, Jimi Hendrix en Mick Jagger. Ook afbeeldingen van vrouwen, mensfiguren en dieren zijn vaak onderwerpen van zijn schilderijen.

Een ander kenmerk van Broods kunst is zijn signatuur. In veel gevallen schreef hij zijn naam over het hele schilderij in grote letters, als een soort handtekening, waardoor het werk een extra persoonlijk tintje krijgt.

Naast zijn schilderijen, maakte Brood ook afdrukken van houtsnijwerk en litho’s. Deze werken zijn vaak iets subtieler dan zijn schilderijen en hebben meestal een kleiner formaat.

Hoe kun je een stuk Herman Brood bezitten?

Als u geïnteresseerd bent in het bezitten van een stuk Herman Brood, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Hier volgen enkele suggesties:

Veilingen: Veilingen zijn een goede plek om kunstwerken van Herman Brood te vinden. Veilinghuizen zoals Christie’s en Sotheby’s houden regelmatig veilingen met werken van Brood. Houd er echter rekening mee dat veilingen vaak een premium prijs hanteren en er zijn geen garanties dat u het kunstwerk krijgt.

Galeries: Er zijn verschillende galeries in Nederland die werken van Herman Brood verkopen. Hier kunt u ook persoonlijk advies krijgen van een ervaren professional. Er zijn ook e-tailers die werken van Brood verkopen.

Online: Het nepgehalte van werken via het internet is een stuk hoger dan werken via galerieën. Daarom is het aan te raden om online werken van Brood aan te schaffen bij erkende veilinghuizen, homeshops en galeries.

FAQs

Q: Wat is de waarde van een Herman Brood schilderij?
A: De waarde hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en het onderwerp van het werk, de conditie van het stuk en de jaar waarin het is gemaakt. Hierdoor kan de prijs variëren van enkele honderden euro’s tot tienduizenden euro’s.

Q: Hoe kan ik ervoor zorgen dat het Herman Brood kunstwerk dat ik koop echt is?
A: Koop alleen werken van Brood bij erkende veilinghuizen, e-tailers of galerieën. Zij zullen u voorzien van officiële documenten om de echtheid te garanderen.

Q: Wat is de beste manier om een Herman Brood schilderij te bewaren?
A: Bewaar uw schilderij op een droge en koele plaats uit de buurt van direct zonlicht en stof. Het wordt ook aanbevolen dat u het opslaat in een beschermend frame of hoes.

Q: Kan ik zelf een Herman Brood schilderij maken?
A: Ja, als u geïnteresseerd bent om de stijl van Herman Brood te leren kennen, kunt u zelf een schilderij maken. Gemeenschappen van artiesten kunnen u hierbij ondersteunen en u inspireren.

Conclusie

Herman Brood was meer dan alleen een rocker; hij was ook een gepassioneerd kunstenaar. Zijn schilderijen zijn nog steeds populair en verzamelobjecten. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende manieren zijn om een ​​werk van Brood te kopen en dat het raadzaam is om dit te doen bij erkende veilinghuizen, e-tailers of galerieën. Door een kunstwerk van Brood te bezitten, kunt u een stuk van de nalatenschap van deze legendarische kunstenaar in handen krijgen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: herman brood schilderij waarde, duurste herman brood schilderij, herman brood schilderij marktplaats, laatste schilderij herman brood, origineel schilderij herman brood kopen, zeefdruk herman brood, herman brood poster, herman brood schilderij verkopen

Bekijk de video over “te koop herman brood”

Rutger bezoekt atelier Herman Brood

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan te koop herman brood

Rutger bezoekt atelier Herman Brood
Rutger bezoekt atelier Herman Brood

herman brood schilderij waarde

Herman Brood is een bekende Nederlandse kunstenaar, zanger en entertainer. Naast zijn muzikale carrière was hij ook een gepassioneerde schilder en tekenaar. Brood maakte vele kunstwerken, vaak met felle kleuren en expressief schilderwerk. Sommige van zijn schilderijen zijn zeer waardevol geworden en worden nog steeds verhandeld op veilingen en in kunstgalerijen.

Een van de meest bekende schilderijen van Brood is “De Anatomische Les” uit 1989, een portret van anatomie professor Roelof Maas. Dit schilderij is bekend geworden door de manier waarop Brood het lichaam van de professor heeft geschilderd, in een kleur die lijkt op het neongroen. Het schilderij heeft een opvallende aanwezigheid in vele kunstcollecties en is een belangrijk schilderij uit Brood’s oeuvre.

Er zijn veel andere schilderijen van Brood die ook hoge waarden hebben bereikt op veilingen. Een ander voorbeeld is “Three Graces”, een abstract schilderij uit 1985 dat wordt gewaardeerd om zijn kleurrijke, expressieve stijl. Dit schilderij werd in 2019 verkocht voor een recordbedrag van 720.000 euro.

Hoewel de populariteit van Brood als kunstenaar en zanger wisselend is geweest door de jaren heen, is zijn werk nog steeds zeer gewild en geliefd bij verzamelaars en kunstliefhebbers over de hele wereld. Zijn kunstwerken stellen vaak elementen voor die de kern vormden van zijn rock-‘n-roll-levensstijl, zoals gitaren, drank en seks. Deze elementen worden uitgedrukt in felle kleuren en expressief schilderwerk, waardoor de kunstwerken van Brood een kenmerkende stijl hebben.

De waarden van de schilderijen van Brood variëren sterk, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, de conditie en het onderwerp van het schilderij en de vraag op de markt op een bepaald moment. Sommige van zijn schilderijen worden voor enkele duizenden euro’s verkocht, terwijl andere meer dan een miljoen euro kunnen opbrengen.

FAQs

1. Wat is de waarde van een origineel Herman Brood-schilderij?

De waarde van een origineel Herman Brood-schilderij varieert aanzienlijk, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte, de conditie en het onderwerp van het schilderij en de vraag op de markt op een bepaald moment. Sommige van zijn schilderijen worden voor enkele duizenden euro’s verkocht, terwijl andere meer dan een miljoen euro kunnen opbrengen.

2. Waar kan ik een Herman Brood-schilderij kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar u een Herman Brood-schilderij kunt kopen, zoals kunstgaleries, veilinghuizen en online veilingwebsites. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u een aankoop doet om ervoor te zorgen dat u een authentiek werk koopt en dat u niet teveel betaalt.

3. Hoe kan ik de authenticiteit van een Herman Brood-schilderij bepalen?

Om de authenticiteit van een Herman Brood-schilderij te bepalen, is het belangrijk dat u de herkomst van het schilderij kent en het liefst ook de echtheidscertificaten bij het schilderij ontvangt. Het is verstandig om te werken met gerenommeerde veilinghuizen en kunstgaleries die een goede reputatie hebben en de echtheid van hun kunst garanderen.

4. Is het legaal om een Herman Brood-schilderij te kopen en verkopen?

Ja, het is legaal om een Herman Brood-schilderij te kopen en verkopen, net als bij alle andere kunstwerken. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke beperkingen of beperkingen met betrekking tot de export of verkoop van specifieke schilderijen.

5. Zijn er musea die werken van Herman Brood in hun collectie hebben?

Ja, er zijn verschillende musea in Nederland die werken van Herman Brood in hun collectie hebben, zoals het Museum Jan van der Togt in Amstelveen, het Cobra Museum in Amstelveen en Museum De Fundatie in Zwolle.

In conclusie is Herman Brood een unieke en opvallende kunstenaar die niet alleen bekendstaat om zijn muziek maar ook om zijn schilderwerken. Zijn kunstwerken worden nog steeds verhandeld op veilingen en worden hoog gewaardeerd door verzamelaars en kunstliefhebbers over de hele wereld. Een origineel Herman Brood-schilderij kan een waardevolle aanwinst zijn voor elke kunstcollectie.

duurste herman brood schilderij

Het duurste Herman Brood schilderij ooit verkocht

Herman Brood is een van de meest legendarische kunstenaars uit de Nederlandse geschiedenis. Als muzikant en schilder wist hij de harten van zijn fans te veroveren met zijn eigen stijl en unieke creativiteit. Maar welk Herman Brood schilderij is het duurst ooit verkocht? In deze artikel bespreken wij het duurste Herman Brood schilderij en wat het zo uniek maakt.

Het meest kostbare Herman Brood schilderij ooit verkocht is een werk van 150×150 cm groot, genaamd ‘Freakshow’. Dit schilderij is verkocht op een veiling bij Christie’s in Amsterdam in 2007 voor maar liefst € 102.000,-. Het werk werd tijdens de veiling omschreven als een van Brood’s grootste en meest iconische werken en trok daarom veel aandacht van kunstliefhebbers.

Het kunstwerk ‘Freakshow’ is gemaakt in 1990 en is een van Brood’s meest kleurrijke en complexe werken. Het schilderij bevat verschillende figuren, waaronder een akelige clown, een groep dansers en andere figuren die rondom worden omringd door een bonte achtergrond met vloeibare verfstreken. Het schilderij toont de kenmerkende stijl van Brood: kleurrijk, gedurfd en ongewoon.

Het indrukwekkende formaat van het schilderij ‘Freakshow’ maakt het extra opvallend. Het werk is groot genoeg om een ​​kamer te domineren – het is helder, opvallend en onvergetelijk. Het feit dat het schilderij zo groot is, geeft het een unieke dimensie en een gevoel van prachtige schaal. Het is overduidelijk dat het schilderij alle juiste aspecten bevat die een kunstwerk tot een meesterwerk maken.

Het feit dat het schilderij ‘Freakshow’ het duurste Herman Brood schilderij ooit verkocht is, is geen toeval. Het werk laat duidelijk zien waar Brood’s kwaliteiten als kunstenaar lagen: zijn charismatische stijl die de grenzen van de traditionele kunstwereld overschreed en zo een breed publiek aantrok.

De waarde van het schilderij werd ook beïnvloed door de tragische ondergang van Brood. In 2001 sprong hij van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam en stierf op 54-jarige leeftijd. Dit maakte zijn kunstwerken natuurlijk veel waardevoller omdat zijn creatieve talent voortleeft.

FAQ’s

1. Heeft Herman Brood nog andere kostbare schilderijen gemaakt?
Ja, Herman Brood heeft verschillende schilderijen gemaakt die veel geld hebben opgeleverd bij veilingen. enkele voorbeelden zijn ‘Chicks’, verkocht voor € 93.750,- bij Sotheby’s in Amsterdam in 2003 en ‘Blue Lady’, verkocht voor € 70.000,- bij Christie’s in Amsterdam in 2005.

2. Waarom zijn Herman Brood schilderijen zo populair?
Herman Brood’s schilderijen zijn populair om verschillende redenen; allereerst omdat hij een legendarische kunstenaar en muzikant was die een diepe indruk heeft achtergelaten op de Nederlandse popcultuur. Ten tweede zijn zijn schilderijen kleurrijk en gedurfd, waardoor ze opvallen en veel fans hebben. Ten slotte is Brood inmiddels overleden, waardoor veel van zijn schilderijen een grote emotionele waarde hebben.

3. Wat is de historische waarde van Herman Brood schilderijen?
Herman Brood was niet alleen een beroemde kunstenaar, hij was ook een pionier binnen de Nederlandse popcultuur. Zijn schilderijen bieden een kijkje in de tijd waarin hij leefde en zijn uitingen van zijn briljante talent. Veel van zijn schilderijen zijn daarom niet alleen belangrijk vanwege hun artistieke waarde, maar ook vanwege hun historische waarde.

4. Wie zijn de grootste fans van Herman Brood’s schilderijen?
Herman Brood’s schilderijen hebben verschillende fans, waaronder kunstliefhebbers en fans van de Nederlandse popcultuur. Maar ook verzamelaars van moderne kunst en investeerders in de kunstmarkt zijn vaak geïnteresseerd in Herman Brood’s schilderijen.

5. Waarom zijn Herman Brood’s schilderijen zo duur?
Herman Brood’s schilderijen zijn duur omdat ze niet alleen artiestieke waarde bezitten, maar ook emotionele en historische waarde. Bovendien is de vraag naar zijn schilderijen hoog, waardoor de prijzen ook stijgen. Veel mensen willen een schilderij van Brood bezitten omdat hij een van de grootste kunstenaars in de Nederlandse geschiedenis was.

Conclusie

Het duurste Hermabrood schilderij ‘Freakshow’ is het bewijs van een briljante en getalenteerde kunstenaar die altijd op zoek was naar nieuwe manieren om zichzelf uit te drukken. Het is een van de grootste werken die Brood ooit heeft gemaakt en is een weerspiegeling van zijn unieke stijl. Het feit dat het schilderij het hoogste bedrag ooit heeft opgebracht, is niet verrassend. Herman Brood’s schilderijen blijven een belangrijk onderdeel van de Nederlandse popcultuur en blijven een grote aantrekkingskracht hebben op kunstliefhebbers over de hele wereld.

Meer informatie over te koop herman brood vind je hier.

Zie hier meer: Top 210 beste berichten

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel te koop herman brood. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 69 te koop herman brood

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *