Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Tekening Mickey en Minnie Mouse: Hoe je deze iconische figuren tekent

Tekening Mickey en Minnie Mouse: Hoe je deze iconische figuren tekent

HOW TO DRAW MINNIE MOUSE

tekening mickey en minnie mouse

Tekening Mickey en Minnie Mouse

Mickey en Minnie Mouse zijn twee iconische personages in de animatiewereld en hebben talloze fans over de hele wereld. Als je een fan bent van deze karakters, kan het heel leuk zijn om je eigen tekening van Mickey of Minnie te maken. In dit artikel gaan we deze tekeningen verkennen en enkele tips geven om je te helpen ze te maken.

Een geschiedenis van Mickey en Minnie Mouse

Mickey Mouse werd in 1928 gecreëerd door Walt Disney en Ub Iwerks. Hij verscheen voor het eerst in het korte animatieprogramma “Steamboat Willie”. Mickey was de ster van de show en het publiek werd snel verliefd op zijn gekke persoonlijkheid en charme.

Minnie Mouse kwam kort daarna op de scène en maakte haar debuut in 1928 in de korte animatie “Plane Crazy”. Als het vriendinnetje van Mickey werd ze al snel geliefd bij het publiek en groeide ze uit tot een belangrijk personage in de animatiewereld.

Vanaf dat moment zijn Mickey en Minnie Mouse een icoon geworden van de animatie van Disney en hebben ze de harten van miljoenen fans over de hele wereld gestolen.

Mickey en Minnie’s tekenstijlen

Mickey en Minnie Mouse hebben allebei een unieke tekenstijl die hun persoonlijkheden weerspiegelt. Hieronder gaan we dieper in op hun respectieve tekenstijlen.

Mickey Mouse-tekenstijl

Mickey Mouse heeft een kenmerkende ronde kop met twee ronde oren. Zijn lichaam is rond en zacht, en hij heeft grote ronde voeten. Hij heeft een grote neus en twee cirkelvormige ogen met zwarte pupillen. Zijn armen en benen zijn dun en lang.

Mickey’s kleuren bestaan uit rood, geel en wit. Zijn rode broek heeft witte knopen en hij draagt ​​een geel shirt. Hij heeft ook witte handschoenen.

Minnie Mouse-tekenstijl

Minnie Mouse heeft ook een ronde kop met twee ronde oren, maar haar oren hebben meestal een strikje erop. Haar lichaam is rond, maar niet zo rond als dat van Mickey. Ze heeft ook grote voeten en korte, ronde armen en benen.

Minnie’s kleuren bestaan uit rood, wit en zwart. Haar karakteristieke outfit bestaat uit een rode polkadotjurk met witte knopen en een witte strik. Ze heeft ook twee witte oortjes aan de bovenkant van haar hoofd.

Tips om Mickey en Minnie Mouse te tekenen

Als je Mickey of Minnie Mouse wilt tekenen, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen:

1. Begin met enkele basisvormen

Voordat je begint met het tekenen van de details van het personage, is het nuttig om enkele basisvormen te schetsen. Je kunt een cirkel tekenen voor het hoofd, ovalen voor het lichaam en de oren, en rechthoeken voor de armen en benen.

2. Maak gebruik van referentiemateriaal

Als je nog nooit eerder Mickey of Minnie hebt getekend, kan het handig zijn om wat referentiemateriaal bij de hand te hebben. Je kunt afbeeldingen of tekeningen van hen op Google zoeken of zelfs proberen wat afleveringen van hun animaties te bekijken om een ​​beter gevoel te krijgen voor hun stijl en persoonlijkheden.

3. Let op de verhoudingen

Mickey en Minnie Mouse hebben beide enkele kenmerkende verhoudingen die hun tekenstijlen weerspiegelen. Het is belangrijk om deze verhoudingen in gedachten te houden, vooral als je probeert hun kenmerkende uitstraling vast te leggen.

4. Werk in lagen

Als je werkt aan je tekeningen, is het handig om in lagen te werken. Begin met een lichte lijn om de basisvormen te schetsen. Voeg daarna details en schaduwen toe met behulp van een donkerdere lijn. Als je klaar bent, kun je de lijnen die je niet nodig hebt voorzichtig uitwissen.

Veelgestelde vragen over het tekenen van Mickey en Minnie Mouse

Hieronder staan ​​enkele veelgestelde vragen over het tekenen van Mickey en Minnie Mouse:

1. Moet ik een tekentafel hebben om Mickey of Minnie Mouse te tekenen?

Nee, je hebt geen tekentafel nodig om deze personages te tekenen. Je kunt met potlood en papier beginnen en die later inkleuren.

2. Moet ik artistiek talent hebben om deze tekeningen te maken?

Iedereen heeft artistiek talent, zelfs als het in verschillende mate is. Met oefening en toewijding kan iedereen het tekenen beheersen. Het tekenen van Mickey en Minnie Mouse is een goede manier om het tekenen te beginnen.

3. Moet ik een professional zijn om deze tekeningen in te kleuren?

Nee, je hoeft geen professional te zijn om deze tekeningen in te kleuren. Gebruik gewoon heldere en levendige kleuren die passen bij de personages. Wees niet bang om te experimenteren en speel met verschillende kleurencombinaties.

4. Kan ik deze tekeningen digitaal maken?

Ja! Er zijn veel digitale teken-apps op de markt. Met een digitale tekenapp kun je je creativiteit uiten en uw tekeningen gemakkelijk op een professionele manier aanpassen.

Samenvatting

Mickey en Minnie Mouse zijn twee beroemde personages in de animatiewereld. Het tekenen van deze personages kan heel leuk en bevredigend zijn. Als je een fan bent van Mickey en Minnie Mouse, kan het leren tekenen van deze personages een leuke hobby zijn. Gebruik de tips in dit artikel om te beginnen en vergeet niet dat oefening kunst baart!

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “tekening mickey en minnie mouse”

HOW TO DRAW MINNIE MOUSE

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan tekening mickey en minnie mouse

HOW TO DRAW MINNIE MOUSE
HOW TO DRAW MINNIE MOUSE

Meer informatie over tekening mickey en minnie mouse vind je hier.

Zie hier meer: Top 210 beste berichten

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel tekening mickey en minnie mouse. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 19 tekening mickey en minnie mouse

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *