Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Trajectcontrole A20 Rotterdam rechts: Nieuwste maatregel voor verkeersveiligheid

Trajectcontrole A20 Rotterdam rechts: Nieuwste maatregel voor verkeersveiligheid

A4 A20 A13 Rotterdam - Den Haag

trajectcontrole a20 rotterdam rechts

Trajectcontrole A20 Rotterdam Rechts: wat je moet weten

Trajectcontrole is een verkeersmaatregel die tot doel heeft het verkeer veiliger te maken. In Nederland zijn er ongeveer 30 trajectcontroles systemen; ze worden gebruikt om de snelheid van de voertuigen te meten en te controleren tussen twee punten. De A20 in Rotterdam is een van de locaties waar deze verkeersmaatregel wordt gebruikt.

Wat is trajectcontrole?

Een trajectcontrolesysteem is een systeem waarmee de snelheid van een voertuig wordt gemeten door middel van automatische cameradetectie op twee verschillende punten op de weg. Het traject tussen deze twee punten wordt ‘het traject’ genoemd en de snelheid van elk voertuig dat door deze twee punten gaat, wordt geregistreerd. Als de gemeten snelheid hoger is dan de toegestane maximumsnelheid, ontvangt de eigenaar van het voertuig een boete.

Hoe werkt de trajectcontrole op de A20 in Rotterdam?

De trajectcontrole op de A20 in Rotterdam bevindt zich op de rijbaan richting Gouda, tussen het Terbregseplein en het Kleinpolderplein. Het systeem meet de snelheid van het verkeer over een afstand van ongeveer 6 kilometer. Er zijn twee vaste meetpunten, een bij het Terbregseplein (kilometerpaal 22.2) en een bij het Kleinpolderplein (kilometerpaal 24.3).

Wanneer het voertuig het eerste meetpunt passeert, wordt de tijd gemeten. Het trajectcontrolesysteem berekent dan de gemiddelde snelheid van het voertuig tussen het eerste en het tweede meetpunt. Als deze gemiddelde snelheid hoger is dan de toegestane maximumsnelheid van 80 km/u, krijgt de eigenaar van het voertuig een boete per overtreding.

Wat zijn de gevolgen van het overtreden van de maximumsnelheid op de A20?

Als een bestuurder de maximumsnelheid van 80 km/u op de A20 overschrijdt, kan dit tot verschillende gevolgen leiden. Naast de boete van enkele tientjes, kan het een verlies van punten tot gevolg hebben en kan het uiteindelijk leiden tot een invordering van het rijbewijs. De hoogte van de boete hangt af van de snelheid waarmee de bestuurder heeft gereden en kan oplopen tot honderden euro’s. Het aantal punten dat een bestuurder verliest, hangt ook af van de gemeten snelheid.

Wat is het nut van trajectcontrole?

Trajectcontrole is een afstandscontrolesysteem dat de gemiddelde snelheid van een voertuig over een bepaalde afstand meet en controleert of deze niet hoger is dan de toegestane maximumsnelheid. Trajectcontrolesystemen kunnen de verkeersveiligheid aanzienlijk verhogen door de snelheid van voertuigen te verlagen. Overmatige snelheid is namelijk een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen.

Door het monitoren van de snelheid van het verkeer, kan de trajectcontrole bijdragen aan het verminderen van het aantal verkeersongevallen, met name die met ernstige afloop. Bovendien kan het bijdragen aan de afname van files op de weg.

Wat gebeurt er met de gegevens van trajectcontrole?

De gegevens van trajectcontrole worden gebruikt om de snelheid van het verkeer op de weg te controleren en te meten. Ze worden slechts bewaard voor een beperkte periode, dit verschilt per locatie. Na deze periode worden de gegevens verwijderd.

Als iemand een boete krijgt als gevolg van trajectcontrole, kan deze persoon bezwaar maken bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), waar de boetes worden verwerkt. Het is ook mogelijk om een beroep te doen op de rechter. Het CJIB is verplicht om bewijsmateriaal te verstrekken als de persoon die de boete heeft gekregen daar om vraagt.

Waarom is trajectcontrole op de A20 geïnstalleerd?

De A20 is een van de drukste snelwegen van Nederland. Het is een veelgebruikte toegangspoort tot Rotterdam en de omliggende gebieden. Het traject Terbregseplein-Kleinpolderplein is daarbij een van de gevaarlijkste stukken weg vanwege het hoge aantal verkeersongevallen. Om de verkeersveiligheid te verhogen en het aantal verkeersongevallen te verminderen, is besloten om trajectcontrole te installeren.

Tussen juni 2019 en mei 2020 is het aantal ongevallen op de A20 met 32 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien is er in deze periode geen enkele dodelijke ongeval gebeurd op het traject van de trajectcontrole.

Hoe snel mag je op de A20 rijden?

Op de A20 mag je tussen het Terbregseplein en het Kleinpolderplein maximaal 80 km/u rijden. Dit is de toegestane snelheid die wordt gecontroleerd door de trajectcontrole. Er zijn verschillende andere snelheidslimieten die van toepassing zijn op verschillende delen van de A20 en andere wegen in Nederland.

FAQs

Wat gebeurt er als ik te hard rij op de A20?

Als je sneller rijdt dan de toegestane snelheid van 80 km/u, kun je een boete krijgen. Het bedrag kan variëren, afhankelijk van de snelheid waarmee je reed. Voorbeeld: een overtreding van 10 km/u leidt tot een boete van €35, terwijl een overtreding van 20 km/u leidt tot een boete van €102.

Hoe kan ik de boete betalen?

Als je een boete hebt gekregen vanwege overtreding van de maximumsnelheid op de A20, kun je deze betalen met behulp van een acceptgiro, internetbankieren of de betalen met de QR-code op de boete.

Kan ik bezwaar maken tegen een boete?

Ja, je kunt bezwaar maken tegen een boete. Dit kan binnen binnen 6 weken na ontvangst van de boete door contact op te nemen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Hoeveel verkeersongevallen zijn er gebeurd voordat de trajectcontrole werd geïnstalleerd?

Tussen 2014 en 2018 zijn er op de A20 ongeveer 200 verkeersongevallen gebeurd. Het traject tussen het Terbregseplein en het Kleinpolderplein staat bekend om een ​​hoog aantal ongevallen. Het aantal ongevallen op de A20 is echter aanzienlijk afgenomen sinds de installatie van de trajectcontrole in 2019.

Conclusie

Trajectcontrole van de A20 in Rotterdam is een effectieve verkeersmaatregel die de verkeersveiligheid aanzienlijk verhoogt. Het systeem is geïnstalleerd om de snelheid van het verkeer tussen het Terbregseplein en het Kleinpolderplein in Rotterdam te controleren en te meten. De trajectcontrole is geïnstalleerd om het hoge aantal verkeersongevallen op dit traject te verminderen en bij te dragen aan een veiligere weg voor alle weggebruikers.

De trajectcontrole werkt door de gemiddelde snelheid van voertuigen over een afstand van ongeveer 6 km te berekenen en te controleren of deze niet hoger is dan de toegestane maximumsnelheid van 80 km/u. Als een bestuurder de maximumsnelheid overschrijdt, kan dit leiden tot boetes, een verlies van punten en kan het uiteindelijk leiden tot een invordering van het rijbewijs. Maar bovenal Draagt het bij aan de veiligheid van weggebruiker en draagt het bij aan een veiliger verkeerssituaties.

Data toont aan dat de trajectcontrole de verkeersveiligheid op de A20 gedurende de laatste jaren sterk heeft verbeterd, gezien het afnemende aantal verkeersongelukken. Het is belangrijk dat bestuurders zich bewust zijn van de toegestane snelheid en zich houden aan de maximumsnelheid tijdens hun reizen op de A20. Dit zorgt niet alleen voor veiliger verkeerssituaties, maar voorkomt ook dat ze ongewenste boetes krijgen voor snelheidsovertredingen.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “trajectcontrole a20 rotterdam rechts”

A4 A20 A13 Rotterdam – Den Haag

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan trajectcontrole a20 rotterdam rechts

A4 A20 A13 Rotterdam - Den Haag
A4 A20 A13 Rotterdam – Den Haag

Meer informatie over trajectcontrole a20 rotterdam rechts vind je hier.

Zie hier meer: Top 638 beste berichten

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel trajectcontrole a20 rotterdam rechts. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 37 trajectcontrole a20 rotterdam rechts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *