Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Uitslagen Tour de France 2021: Wie heeft de felbegeerde gele trui gewonnen?

Uitslagen Tour de France 2021: Wie heeft de felbegeerde gele trui gewonnen?

How Tadej Pogacar Won the Tour de France 2021

uitslagen tour de france 2021

De Tour de France 2021 gaat de boeken in als een bijzonder spannende en succesvolle editie. In deze 3 weken durende wielerronde legden de renners ruim 3.383 kilometer af, verdeeld over 21 etappes en werden er talloze hoogtepunten gecreëerd. Hierbij horen uiteraard ook de diverse rituitslagen en de einduitslag. In dit artikel wordt ingegaan op alle uitslagen van de Tour de France 2021 en het verhaal achter deze uitslagen.

Rituitslagen

In totaal had de Tour de France 2021 21 etappes, die stuk voor stuk voor een flink spektakel zorgden. Hieronder vind je een overzicht van alle rituitslagen van dit jaar:

Etappes 1 t/m 4

In de eerste 4 etappes wisten enkele renners zich al in de schijnwerpers te zetten. Zo ging de eerste etappe, een tijdrit over ruim 13,5 kilometer, naar Julian Alaphilippe. In de tweede en derde etappe was het respectievelijk Tim Merlier en Caleb Ewan die de spurt wonnen en in de vierde etappe was het de beurt aan een kopgroep waaruit de Belgische renner Jasper Philipsen als eerste over de streep kwam.

Etappes 5 t/m 9

In de vijfde etappe ging er een schok door de Tour, nadat een enorme valpartij op 45 kilometer van de finish tot grote chaos leidde. In de sprint wist Caleb Ewan echter, ondanks deze valpartij, te winnen. Etappe 6 werd een prooi voor Mark Cavendish, die hiermee zijn eerste etappe-overwinning in de Tour de France sinds 2016 behaalde. Ook etappe 7 was er één om niet snel te vergeten, met een bergetappe die eindigde op de Mont Ventoux. In het laatste stukje van de klim wist Wout van Aert weg te rijden bij de concurrentie en als solo-overwinnaar over de finish te komen. De 8e etappe bracht ons wederom een sprintetappe, met deze keer Dylan Groenewegen als winnaar. Tot slot won Tadej Pogacar in etappe 9, na een solo van maar liefst 30 kilometer, en verstevigde hij zijn positie in het algemeen klassement.

Etappes 10 t/m 14

Na een rustdag stond de Tour de France 2021 inmiddels op maar liefst 10 etappes en tot dan toe hadden we al flink wat spektakel mogen aanschouwen. In etappe 10 was het de Belg Wout van Aert die opnieuw een etappe won, na een solo van 20 kilometer. Echter, de 11e etappe was toch wel de meest bijzondere: tijdens deze etappe werd de Col de Portet beklommen, waarbij de finish op maar liefst 2.215 meter hoogte lag. De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Tadej Pogacar, die hierbij ook zijn eerste gele trui veroverde. Etappe 12 was een tijdrit en deze werd gewonnen door de Australiër Rohan Dennis, terwijl etappe 13 weer een sprintetappe was met Mark Cavendish als winnaar. In etappe 14 stond de zware beklimming van de Col du Tourmalet op het programma en hier bleek niemand opgewassen tegen Sepp Kuss, die als eerste over de streep kwam.

Etappes 15 t/m 18

De Tour de France 2021 was inmiddels aangekomen bij etappe 15, waarbij er weer een bergetappe op het programma stond. Deze werd gewonnen door de Sloveen Matej Mohoric, die solo over de streep kwam na een indrukwekkende rit. Ook de 16e etappe had een flinke beklimming in petto, namelijk die van de Col du Portillon. Tadej Pogacar wist ook deze etappe te winnen en verstevigde zo nogmaals zijn positie als aanvoerder van het algemeen klassement. Etappe 17 was een tijdrit en wederom wist Wout van Aert de overwinning te pakken. Tot slot werd het publiek op de 18e etappe getrakteerd op een gevecht tussen de klassementsrenners, waarbij Esteban Chaves uiteindelijk als eerste over de streep kwam.

Etappes 19 t/m 21

De laatste etappes van de Tour de France 2021 waren er nog een aantal spannende momenten te beleven. In etappe 19 ging de overwinning naar de Belgisch kampioen, Wout van Aert, die daarmee zijn derde etappeoverwinning in deze Tour behaalde. Etappe 20 was een bergetappe en hier wist Tadej Pogacar zich definitief te verzekeren van de eindzege. De laatste etappe van de Tour de France is traditioneel een ereronde voor de renners, maar hierbij werd er toch nog flink gestreden om de overwinning. Uiteindelijk wist Merlier zijn tweede overwinning van deze Tour binnen te halen, in een massasprint op de Champs-Elysées.

Einduitslag

Na 3 weken vol strijd en spektakel was daar dan de einduitslag van de Tour de France 2021. En deze uitslag was allerminst verrassend te noemen, want niemand minder dan Tadej Pogacar wist wederom te winnen. Hij kroonde zich hiermee tot tweevoudig winnaar van de Tour de France, aangezien hij ook al in 2020 de eindzege wist te pakken. Nummer 2 in het eindklassement werd Jonas Vingegaard, terwijl de 3e plaats ging naar de Ecuadoriaan Richard Carapaz.

FAQ’s

1. Wie won de Tour de France 2021?
A: Tadej Pogacar won de Tour de France 2021. Het was zijn tweede overwinning in deze wedstrijd, nadat hij ook in 2020 de eindzege pakte.

2. Wie won de meeste etappes in de Tour de France 2021?
A: Wout van Aert won in totaal drie etappes in de Tour de France 2021: etappe 6, etappe 10 en etappe 20.

3. Welke renner won de tijdrit in de Tour de France 2021?
A: Er waren twee tijdritten in de Tour de France 2021. De eerste werd gewonnen door Julian Alaphilippe en de tweede door Rohan Dennis.

4. Wie was de beste Nederlander in de Tour de France 2021?
A: Wilco Kelderman was de beste Nederlander in de Tour de France 2021, met een 7e plaats in het algemeen klassement.

5. Welk land had de meeste etappeoverwinningen in de Tour de France 2021?
A: België won in totaal zeven etappes in de Tour de France 2021. Dit is het hoogste aantal van alle landen die hebben deelgenomen aan deze wedstrijd.

Conclusie

De Tour de France 2021 was er één om niet snel te vergeten. Met 21 etappes verdeeld over ruim 3.383 kilometer was het een indrukwekkende wedstrijd, waarbij de renners alles uit de kast moesten halen om te kunnen winnen. Tadej Pogacar was uiteindelijk de grote winnaar, terwijl er ook veel andere renners waren die zich in de schijnwerpers wisten te rijden. De Tour de France 2021 was een feest voor de echte wielerliefhebber en we kunnen niet wachten tot de editie van volgend jaar van start gaat.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: tour de france 2020, winnaar tour de france 2020, uitslag tour de france 2020, winnaar tour de france 2022, tour de france 2021 klassement, uitslag tour de france 2022, tour de france 2023, winnaar tour de france 2019

Bekijk de video over “uitslagen tour de france 2021”

How Tadej Pogacar Won the Tour de France 2021

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan uitslagen tour de france 2021

How Tadej Pogacar Won the Tour de France 2021
How Tadej Pogacar Won the Tour de France 2021

tour de france 2020

Tour de France, een van de grootste evenementen in de wielersport, is terug voor de 107e keer dit jaar en zal plaatsvinden van 29 augustus tot 20 september 2020. Het is een jaarlijkse meervoudige etappe race die plaatsvindt in Frankrijk en de nabijgelegen landen. De Tour de France belooft altijd een spannende wedstrijd, met enkele van de beste wielrenners ter wereld, en dit jaar zal niet anders zijn.

De route

De route van de Tour de France 2020 begint op 29 augustus met een 156 kilometer lange etappe van Nice naar Nice. Dit wordt gevolgd door nog twee etappes in de Provence alvorens de race zich verplaatst naar het westen van Frankrijk. De race loopt vervolgens door de Pyreneeën en de Alpen, om vervolgens te eindigen in Parijs op 20 september.

Deze 107e editie van de Tour de France is korter dan voorgaande edities vanwege de huidige pandemie. Er zullen 21 etappes zijn, in plaats van 23, en de race zal eindigen in Parijs zonder de traditionele slotetappe naar de Champs-Élysées.

Enkele hoogtepunten van de Tour de France 2020 zijn onder andere etappes in de Provence, de mythische Mont Ventoux, de Col de la Loze en de Grand Colombier. Er zijn in totaal 8 vlakke etappes, 6 bergetappes en 5 heuvelachtige etappes.

De deelnemers

De Tour de France 2020 heeft een sterk deelnemersveld met enkele van de beste wielrenners ter wereld. Titelverdediger Egan Bernal is er weer bij, evenals de voormalige winnaars Chris Froome en Geraint Thomas. Ook zijn er andere bekende renners, waaronder Nairo Quintana en Peter Sagan.

Vanwege de huidige situatie zijn er echter ook enkele afwezigen. Zo heeft Tom Dumoulin ervoor gekozen om niet deel te nemen en hebben andere renners er ook voor gekozen om niet af te reizen naar Frankrijk vanwege de reisrestricties en gezondheidsrisico’s. Dit betekent echter niet dat er geen spannende wedstrijden zullen zijn, want er zijn nog genoeg getalenteerde renners die voor de overwinning zullen strijden.

FAQs

Hier zijn enkele van de veelgestelde vragen over de Tour de France 2020:

Waar kan ik de Tour de France volgen?
De Tour de France is op televisie te zien op NPO1, bij de NOS, en op de betaalkanalen Eurosport en Ziggo Sport Totaal. Ook zijn er diverse websites die de Tour de France live streamen.

Zijn er toeschouwers toegestaan bij de Tour de France 2020?
Ja, toeschouwers zullen worden toegestaan bij de Tour de France 2020, maar er zullen beperkingen zijn. Het is nog niet bekend hoeveel toeschouwers er zullen worden toegestaan en hoe deze beperkingen er precies uit zullen zien.

Wat zijn de regels voor renners en teams vanwege de pandemie?
Vanwege de pandemie zijn er strenge regels en maatregelen voor alle renners en teams tijdens de Tour de France 2020. Zo moeten alle renners en stafleden zich aan de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Franse gezondheidsautoriteiten houden, zoals regelmatig testen op COVID-19 en het dragen van mondkapjes in bepaalde situaties. Renners en stafleden moeten regelmatig hun temperatuur laten meten en er zijn speciale veiligheidsprotocollen opgesteld voor hotels en het transport van de renners.

Wat zijn de kansen voor de Nederlandse renners?
Er zijn enkele Nederlandse renners die meedoen aan de Tour de France 2020, waaronder Bauke Mollema en Wilco Kelderman. Beide renners hebben in het verleden goede prestaties geleverd tijdens de Tour de France en hebben dit jaar ook kans op een goede klassering. Ook is er nog de jonge renner Sam Oomen die zich dit jaar uitstekend voorbereid heeft op de Tour de France.

Wie wordt er dit jaar verwacht de Tour de France te winnen?
Het is altijd lastig om te voorspellen wie de Tour de France zal winnen, aangezien de race elk jaar vol met verrassingen zit. Dit jaar zijn er echter enkele favorieten, waaronder Egan Bernal, Primož Roglič en Tadej Pogačar. Ook Chris Froome en Geraint Thomas zullen zeker niet onderschat moeten worden.

Wat zijn de speciale uitdagingen voor de Tour de France 2020?
De Tour de France 2020 wordt gehouden onder unieke omstandigheden vanwege de pandemie, dus dat brengt ook enkele speciale uitdagingen met zich mee. Het is voor de renners bijvoorbeeld moeilijk om zich in hun optimale conditie te houden, omdat ze vanwege de maatregelen minder kunnen reizen en minder goed kunnen trainen. Dit kan resulteren in minder spannende wedstrijden en minder verrassende resultaten.

Conclusie

De Tour de France 2020 belooft ook dit jaar weer een spannende race te worden met enkele van de beste wielrenners ter wereld. Hoewel er door de pandemie enkele uitdagingen zijn, zijn de renners en teams goed voorbereid en klaar om de uitdaging aan te gaan. Er zijn enkele kansen voor Nederlandse renners en het is altijd spannend om te zien wie er dit jaar met de gele trui vandoor zal gaan. Kortom, de Tour de France 2020 is een evenement dat je niet wilt missen!

winnaar tour de france 2020

Winnaar Tour de France 2020: Tadej Pogacar

In de Tour de France van 2020 is de 21-jarige Sloveense wielrenner Tadej Pogacar de grote verrassing. Hij won niet alleen de gele trui, maar ook de bolletjestrui voor de beste klimmer en de witte trui voor de beste jongere. Pogacar versloeg zijn landgenoot en titelverdediger Primoz Roglic in de tijdrit op de voorlaatste dag en maakte daarmee een achterstand van 57 seconden goed. Pogacar schreef geschiedenis: hij werd de jongste winnaar sinds 1904 en de eerste Sloveen die de Tour de France won.

De overwinning van Pogacar was een sensatie en een verrassing, zeker omdat Roglic de topfavoriet was. Roglic had al de Vuelta a España gewonnen in 2019 en won ook de individuele tijdrit in de Tour de France in 2020. Maar in de tijdrit op de voorlaatste dag viel Roglic door de mand en verloor hij zijn voorsprong.

Pogacar was echter indrukwekkend in de bergen van de Tour de France en scoorde twee etappe overwinningen in de bergritten. Hij reed weg bij Roglic en andere favorieten en bewees dat hij als een van de beste klimmers van het peloton kan worden beschouwd. Zijn prestaties waren des te opmerkelijker omdat hij zijn debuut maakte in de Tour de France en geen druk voelde om te winnen.

Wie is Tadej Pogacar?

Tadej Pogacar werd geboren op 21 september 1998 in Komenda, Slovenië. Hij begon op 9-jarige leeftijd met wielrennen en deed al snel mee aan races in Slovenië en daarbuiten. Op 16-jarige leeftijd won hij het Sloveense kampioenschap tijdrijden voor junioren en werd hij tweede op het Europees kampioenschap tijdrijden voor junioren.

Na zijn juniorenperiode ging Pogacar naar het Continental team van Ljubljana Gusto Xaurum en later het Sloveense team van UAE-Team Emirates. Hij won in 2019 de Ronde van Californië en de Ronde van de Algarve en eindigde als derde in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten en de Ronde van Spanje.

Pogacar werd beschouwd als een van de grootste talenten van het wielrennen en toonde zijn potentieel in de Tour de France van 2020. Hij won twee ritten, waaronder een tijdrit en een bergrit, en veroverde de gele trui op de voorlaatste dag van de competitie.

FAQs

Wie won de Tour de France in 2019?

In 2019 werd de Tour de France gewonnen door de Sloveense wielrenner Primoz Roglic. Hij versloeg de Britse wielrenner Geraint Thomas en de Nederlandse wielrenner Steven Kruijswijk. Het was de eerste keer dat Roglic de Tour de France had gewonnen.

Waar is de Tour de France?

De Tour de France is een meerdaagse wielerwedstrijd die zich afspeelt in Frankrijk en soms nabijgelegen landen zoals België, Nederland en Spanje. De Tour de France wordt jaarlijks gehouden en duurt ongeveer drie weken.

Wie heeft de meeste Tour de France overwinningen?

De wielrenner die de meeste Tour de France overwinningen heeft is de Belgische wielrenner Eddy Merckx. Hij won vijf keer de Tour de France tussen 1969 en 1974. Andere wielrenners die de Tour de France meerdere keren hebben gewonnen, zijn Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Miguel Indurain.

Hoe lang is de Tour de France?

De Tour de France duurt ongeveer drie weken en bestaat uit 21 etappes. De totale afstand die wordt afgelegd is ongeveer 3.500 kilometer.

Wat is het doel van de Tour de France?

Het doel van de Tour de France is om de beste wielrenners ter wereld te vinden en hen te testen in een reeks uitdagende etappes. De winnaar van de Tour de France wordt beschouwd als de beste wielrenner van het jaar en ontvangt de gele trui als trofee. Andere prijzen worden toegekend aan de beste klimmer, de beste sprinter en de beste jongere.

Meer informatie over uitslagen tour de france 2021 vind je hier.

Zie hier meer: vietmasks.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel uitslagen tour de france 2021. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 100 uitslagen tour de france 2021

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *