Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Vaccinatie tegen gele koorts: bescherm jezelf tijdig

Vaccinatie tegen gele koorts: bescherm jezelf tijdig

Gele koorts vaccinatie - vaccinatiecentrum.nl

vaccinatie tegen gele koorts

Vaccinatie tegen gele koorts: wat je moet weten

Elk jaar eist gele koorts duizenden levens in landen waar de ziekte endemisch is. Het is een potentieel levensbedreigende ziekte veroorzaakt door het gele koortsvirus en verspreid door muggenbeten. Gele koorts treft voornamelijk mensen in tropische en subtropische gebieden van Afrika en Zuid-Amerika, en kan een breed scala aan symptomen veroorzaken, van koorts tot geelzucht en bloedingen.

Gelukkig is er een vaccin beschikbaar om mensen te beschermen tegen gele koorts. De gele koortsvaccinatie is sinds de jaren 1930 beschikbaar en wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwd als een van de meest effectieve vaccins die beschikbaar zijn tegen een virale ziekte. Dit artikel onderzoekt de manieren waarop de gele koortsvaccinatie mensen beschermt en wat iedereen die van plan is naar een endemisch gele koortsgebied te reizen, moet weten over de vaccinatie.

Hoe werkt de gele koortsvaccinatie?

De gele koortsvaccinatie is een levend, verzwakt vaccin dat wordt toegediend via een injectie. Het vaccin is geformuleerd om het immuunsysteem van het lichaam te stimuleren om antilichamen te produceren tegen het gele koortsvirus. Als gevolg hiervan is het lichaam beter voorbereid om de ziekte te bestrijden in het geval dat het wordt blootgesteld.

Het vaccin wordt meestal toegediend in de bovenarm en is bedoeld om levenslang bescherming te bieden tegen gele koorts. Na de eerste toediening duurt het ongeveer één week voordat het immuunsysteem van het lichaam een ​​voldoende niveau van antilichamen tegen het virus heeft geproduceerd.

Wie moet de gele koortsvaccinatie krijgen?

Iedereen die van plan is naar een endemisch gele koortsgebied te reizen, moet worden gevaccineerd tegen gele koorts. Dit omvat personen die vanuit gebieden buiten de endemische gebieden reizen, evenals personen die binnen een land reizen en mogelijk zijn blootgesteld aan gele koorts.

Er zijn ook speciale regels voor reizigers die uit bepaalde landen komen. In veel gevallen moeten reizigers uit endemische gebieden een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts overleggen voordat ze toegang krijgen tot een ander land. Dit wordt een vaccinatiecertificaat genoemd en wordt afgegeven door artsen en klinieken die de gele koortsvaccinatie toedienen.

Wanneer moet de gele koortsvaccinatie worden toegediend?

De gele koortsvaccinatie moet minimaal tien dagen vóór de reisdatum worden toegediend om voldoende tijd te geven voor het immuunsysteem van het lichaam om antistoffen aan te maken tegen het virus. Als een reiziger echter dringend moet reizen en onvoldoende tijd heeft om de gele koortsvaccinatie te krijgen, kan hij mogelijk nog worden gevaccineerd en zal hij worden beschermd tegen de ziekte, hoewel een vaccinatiecertificaat mogelijk niet wordt afgegeven.

Hoe snel werkt de gele koortsvaccinatie?

Na toediening duurt het ongeveer één week voordat het immuunsysteem voldoende antilichamen tegen het gele koortsvirus heeft geproduceerd. Het is daarom belangrijk om de gele koortsvaccinatie minimaal tien dagen vóór de reisdatum te ontvangen.

Hoe lang duurt de bescherming tegen gele koorts?

De gele koortsvaccinatie biedt meestal levenslange bescherming tegen de ziekte. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals reizigers die de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt, waarbij de vaccinatie krachtiger zou kunnen zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat er nog steeds gevallen van gele koorts worden gemeld onder gevaccineerde personen, dus het is belangrijk om andere voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals insectenwerende middelen en beschermende kleding.

Wat zijn de bijwerkingen van de gele koortsvaccinatie?

De gele koortsvaccinatie is over het algemeen een veilige en effectieve vaccinatie. Er kunnen echter bijwerkingen optreden, waaronder:

– Pijn op de injectieplaats
– Koorts
– Hoofdpijn
– Vermoeidheid
– Spijsverteringsstoornissen

In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals geelzucht of een ernstige allergische reactie. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken als er ernstige bijwerkingen optreden na de gele koortsvaccinatie.

Zijn er mensen die de gele koortsvaccinatie niet mogen krijgen?

Er zijn sommige mensen die de gele koortsvaccinatie niet mogen krijgen vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s. Dit zijn onder meer:

– Zuigelingen jonger dan 9 maanden
– Zwangere vrouwen
– Personen met immunodeficiëntie omstandigheden, zoals HIV / AIDS of kanker die het immuunsysteem verzwakken
– Personen met een geschiedenis van thymusklierstoornissen of thymectomie
– Personen met een allergie voor eieren of kippeneiwit
– Personen met een voorgeschiedenis van ernstige allergische reacties op een van de ingrediënten in de gele koortsvaccinatie

Het is belangrijk dat potentiële reizigers die de gele koortsvaccinatie overwegen, hun arts raadplegen als ze een medische voorgeschiedenis hebben of momenteel medicijnen gebruiken.

Kan ik nog steeds gele koorts krijgen als ik ben gevaccineerd?

Hoewel gevaccineerde personen minder waarschijnlijk gele koorts krijgen dan ongevaccineerde personen, is het nog steeds mogelijk om de ziekte op te lopen nadat ze zijn gevaccineerd. Bovendien kan het enkele dagen duren voordat de gele koortsvaccinatie volledig effectief is. Het is belangrijk om andere voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van muggenbeten en het vermijden van drukke en vervuilde gebieden, om het risico op het oplopen van gele koorts te verminderen.

Veel reizigers naar endemische gebieden bevinden zich in ongezonde of afgelegen gebieden, of hebben mogelijk geen toegang tot medische noodhulp. Het is daarom belangrijk om te onthouden dat de gele koortsvaccinatie slechts één manier is om u te beschermen tegen ziekten bij het reizen.

Conclusie

De gele koortsvaccinatie is een belangrijke stap om jezelf te beschermen tegen een potentieel ernstige of dodelijke ziekte. Het is belangrijk om te onthouden dat de gele koortsvaccinatie slechts één van de vele stappen is die u moet nemen om u te beschermen tijdens het reizen. Overweeg ook andere voorzorgsmaatregelen, zoals insectenwerende middelen en beschermende kleding.

Voor meer informatie over gele koorts en de gele koortsvaccinatie, raden we aan om contact op te nemen met uw arts of een reisgeneeskundige, die diensten en aanvullende informatie kunnen bieden om u te helpen een veilige en gezonde reis te maken.

FAQs

Wat is gele koorts?
Gele koorts is een door muggen overgedragen virale ziekte die endemisch is in verschillende delen van Afrika. Het komt echter ook voor in Zuid-Amerika. Jaarlijks sterven hier duizenden mensen aan.

Wat is de gele koortsvaccinatie?
De gele koortsvaccinatie is een vaccin tegen gele koorts. Het toedienen van het vaccin stimuleert het immuunsysteem van het lichaam om voldoende antilichamen te produceren tegen het gele koortsvirus om ze onmiddellijk te beschermen tegen de ziekte als ze worden blootgesteld.

Wie moet de gele koortsvaccinatie krijgen?
Mensen die van plan zijn naar een endemisch gele koortsgebied te reizen, moeten worden gevaccineerd tegen gele koorts. Dit omvat personen die vanaf buiten de endemische gebieden reizen, evenals personen die binnen een land reizen en mogelijk zijn blootgesteld aan gele koorts.

Wat zijn de bijwerkingen van de gele koortsvaccinatie?
De gele koortsvaccinatie is over het algemeen veilig en effectief. Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer pijn op de injectieplaats, koorts, hoofdpijn, vermoeidheid en spijsverteringsstoornissen. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals geelzucht of een ernstige allergische reactie.

Hoe lang duurt de bescherming tegen gele koorts?
De gele koortsvaccinatie biedt meestal levenslange bescherming tegen gele koorts. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals reizigers die de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt waarbij de vaccinatie krachtiger zou kunnen zijn.

Kan ik nog steeds gele koorts krijgen als ik ben gevaccineerd?
Hoewel gevaccineerde personen minder waarschijnlijk gele koorts krijgen dan ongevaccineerde personen, is het nog steeds mogelijk om de ziekte te krijgen. Het is belangrijk om andere voorzorgsmaatregelen te nemen zoals het vermijden van muggenbeten en het vermijden van drukke en vervuilde gebieden om het risico op het oplopen van gele koorts te verminderen.

Wanneer moet de gele koortsvaccinatie worden toegediend?
Zorg ervoor dat u minstens tien dagen vóór vertrek de gele koortsvaccinatie toedient zodat het immuunsysteem een voldoende niveau van antilichamen tegen het virus kan produceren.

Kan iedereen de gele koortsvaccinatie krijgen?
Er zijn risicogroepen waarbij de gele koortsvaccinatie afgeraden wordt zoals bij baby’s jonger dan 9 maanden, zwangere vrouwen, mensen die bepaalde ziektes hebben of medicijnen nemen, of voor mensen met een allergie voor eieren of kippeneiwit.

Wat te doen als ik denk dat ik gele koorts heb?
Als u terugkomt van een reis naar een endemisch gebied en u denkt dat u gele koorts heeft, zoek dan onmiddellijk medische hulp. De ziekte kan snel achteruitgaan en kan dodelijk zijn.

Waar kan ik meer informatie krijgen over de gele koortsvaccinatie?
Raadpleeg uw arts of een reisgeneeskundige voor meer informatie, die u zal helpen om een veilige en gezonde reis te maken.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: kun je ziek worden van gele koorts vaccinatie, gele koorts vaccinatie belgië, gele koorts vaccinatie huisarts, gele koorts vaccinatie bijwerkingen, kosten gele koorts vaccinatie, spoed vaccinatie gele koorts, hoe vaak gele koorts vaccinatie, ggd vaccinatie gele koorts

Bekijk de video over “vaccinatie tegen gele koorts”

Gele koorts vaccinatie – vaccinatiecentrum.nl

Zie meer informatie: vietmasks.com

Afbeeldingen gerelateerd aan vaccinatie tegen gele koorts

Gele koorts vaccinatie - vaccinatiecentrum.nl
Gele koorts vaccinatie – vaccinatiecentrum.nl

kun je ziek worden van gele koorts vaccinatie

Kun je ziek worden van gele koorts vaccinatie?

Gele koorts is een ernstige en soms dodelijke virale infectie die wordt verspreid door muggen. Het komt voor in delen van Afrika, Zuid-Amerika en Centraal-Amerika. Om te voorkomen dat mensen ziek worden, hebben wetenschappers de gele koorts vaccinatie ontwikkeld. In dit artikel gaan we dieper in op wat deze vaccinatie inhoudt en wat de mogelijke bijwerkingen zijn.

Hoe werkt de gele koorts vaccinatie?

De gele koorts vaccinatie bevat een verzwakt levend virus dat het immuunsysteem stimuleert om antilichamen te produceren tegen gele koorts. Het immuunsysteem herkent het virus zodra het het lichaam binnendringt en maakt hierdoor antilichamen aan. Bij een toekomstige infectie is het immuunsysteem dan in staat om het virus eerder te bestrijden en voorkomt dat de ziekte zich verder ontwikkelt.

De gele koorts vaccinatie beschermt dus tegen de ziekte en voorkomt verdere verspreiding van de ziekte door de muggen die de ziekte overdragen.

Mogelijke bijwerkingen van de gele koorts vaccinatie

Hoewel de gele koorts vaccinatie over het algemeen veilig is, kunnen er toch bijwerkingen optreden. Sommige bijwerkingen zijn mild, terwijl andere ernstiger kunnen zijn. De volgende bijwerkingen kunnen voorkomen:

1. Pijn, zwelling en roodheid op de injectieplaats
2. Hoofdpijn
3. Koorts
4. Spierpijn
5. Vermoeidheid
6. Misselijkheid en braken

De meeste bijwerkingen verdwijnen binnen enkele dagen tot een week na de vaccinatie. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen in sommige gevallen optreden en zijn onder andere:

1. Allergische reactie
2. Neurologische reacties (zoals ontsteking van de hersenen)
3. Gele koorts vaccinstam-geassocieerde neurologische ziekte
4. Visuele stoornissen

Wie moet oppassen met de gele koorts vaccinatie?

In sommige gevallen kunnen mensen beter geen gele koorts vaccinatie krijgen. Dit geldt onder andere voor de volgende groepen:

1. Kinderen jonger dan 9 maanden
2. Zwangere vrouwen (tenzij het risico op gele koorts zeer hoog is)
3. Mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals mensen die chemotherapie ondergaan of die HIV hebben
4. Mensen met een geschiedenis van thymus ziekte of verwijdering van de thymus
5. Mensen met een geschiedenis van een allergische reactie op eieren of kippeneiwit
6. Mensen met een geschiedenis van een allergische reactie op een eerdere gele koorts vaccinatie

Mensen die niet zeker weten of ze de vaccinatie mogen krijgen, dienen contact op te nemen met hun huisarts of specialist.

Kun je ziek worden van de vaccinatie zelf?

Sommige mensen maken zich zorgen dat ze ziek kunnen worden van de vaccinatie zelf. Er zijn echter geen gerapporteerde gevallen van iemand die daadwerkelijk ziek is geworden van de gele koorts vaccinatie. De meeste bijwerkingen, inclusief koorts en spierpijn, zijn slechts tijdelijke reacties van het immuunsysteem op de vaccinatie.

Wat gebeurt er als je symptomen van gele koorts krijgt na de vaccinatie?

Het is heel onwaarschijnlijk dat iemand de gele koorts-vaccinaties stam zelf zou krijgen, omdat het vaccin een verzwakte versie bevat die bij de meeste mensen niet ziekteverwekkend is. Het is echter mogelijk dat iemand die de vaccinatie heeft gekregen, de symptomen van gele koorts ontwikkelt als ze kort daarna worden gebeten door een besmette mug. In dit geval biedt het immuunsysteem bescherming en kan de ziekte voorkomen worden of minder ernstig zijn dan wanneer de persoon geen vaccinatie zou hebben gekregen. Als iemand de symptomen van gele koorts ontwikkelt na de vaccinatie, moet hij / zij onmiddellijk medische hulp inroepen.

Overheidsaanbevelingen en vaccinatie eisen

Reisvereisten voor gele koorts vaccinatie verschillen van land tot land. Sommige landen eisen dat reizigers een certificaat van vaccinatie tegen gele koorts kunnen overleggen voordat ze het land binnenkomen. Anderen hebben geen specifieke vereisten en laten reizigers op eigen risico reizen. Het is essentieel dat reizigers hun reisbestemming controleren voordat ze op reis gaan om te weten of ze een vaccinatiebewijs bij zich moeten hebben.

In Nederland raadt het RIVM mensen die naar een gebied reizen waar gele koorts voorkomt aan deze vaccinatie te overwegen. Vaccinatie is verplicht voor reizen naar sommige landen in Afrika en Zuid-Amerika. Het RIVM raadt ten zeerste aan om minimaal 10 dagen voor vertrek te vaccineren, aangezien dit de tijd is die nodig is om voldoende bescherming te bieden.

FAQ’s

1. Wat is gele koorts?
– Gele koorts is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een virus dat door muggen wordt verspreid. Het komt voor in delen van Afrika, Centraal-Amerika en Zuid-Amerika.

2. Wat is de gele koorts-vaccinatie?
– De gele koorts vaccinatie bevat een verzwakt virus dat het immuunsysteem stimuleert om antilichamen te produceren tegen gele koorts. Het helpt om de ziekte te voorkomen en verdere verspreiding te voorkomen.

3. Heeft de vaccinatie bijwerkingen?
– Ja, de vaccinatie kan bijwerkingen hebben, inclusief pijn, zwelling, roodheid op de injectieplaats, hoofdpijn, koorts, spierpijn, vermoeidheid, misselijkheid en braken. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam.

4. Wie moet oppassen met de vaccinatie?
– Mensen die beter geen gele koorts vaccinatie krijgen, zijn onder andere kinderen jonger dan 9 maanden, zwangere vrouwen, mensen met een verzwakt immuunsysteem, mensen met een thymus ziekte geschiedenis of verwijdering van de thymus, mensen met allergische reactie op kippeneiwit of eieren of mensen die eerder een allergische reactie op de gele koorts vaccinatie hebben gehad.

5. Kun je ziek worden van de vaccinatie zelf?
– Er zijn geen gerapporteerde gevallen van iemand die daadwerkelijk ziek is geworden van de gele koorts vaccinatie. De meeste bijwerkingen zijn slechts tijdelijke reacties van het immuunsysteem op de vaccinatie.

6. Wat gebeurt er als je symptomen van gele koorts krijgt na de vaccinatie?
– Het is heel onwaarschijnlijk dat iemand de gele koorts-vaccinatie stam zelf zou krijgen, omdat het vaccin een verzwakte versie bevat die bij de meeste mensen niet ziekteverwekkend is. Als iemand de symptomen van gele koorts ontwikkelt na de vaccinatie, moet hij / zij onmiddellijk medische hulp inroepen.

7. Zijn er reisvereisten voor gele koorts vaccinatie?
– Ja, sommige landen stellen een vaccinatie tegen gele koorts verplicht voor reizigers die uit gebieden komen waar de ziekte voorkomt. Reizigers moeten hun reisbestemming controleren voordat ze op reis gaan om te weten of ze een vaccinatiebewijs bij zich moeten hebben.

8. Wat zijn de RIVM-aanbevelingen voor gele koorts-vaccinatie in Nederland?
– Het RIVM raadt mensen die naar een gebied reizen waar gele koorts voorkomt aan deze vaccinatie te overwegen. De vaccinatie is verplicht voor reizen naar sommige landen in Afrika en Zuid-Amerika. Het wordt aangeraden om minimaal 10 dagen voor vertrek te vaccineren, aangezien dit de benodigde tijd is om voldoende bescherming te bieden.

gele koorts vaccinatie belgië

Gele koorts is een ernstige virale ziekte die wordt overgedragen door de beet van geïnfecteerde muggen. Deze ziekte kan leiden tot gele koorts koorts, icterus (geelzucht), braken, buikpijn, spierpijn, hoofdpijn en soms ernstige complicaties, zoals leverfalen en bloedingen.

In België is er een gele koorts vaccinatieprogramma voor reizigers die naar landen reizen waar gele koorts endemisch is. Het vaccin is verplicht voor reizigers naar sommige landen in Afrika en Latijns-Amerika, en sommige landen in Azië en Oceanië. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van de gele koorts vaccinatie in België bespreken.

Gele koorts vaccinatie in België: wie heeft het nodig?

Volgens het Belgische Ministerie van Volksgezondheid is de gele koorts vaccinatie verplicht voor reizigers die vanuit België naar een land reizen waar gele koorts endemisch is. Dit betekent dat reizigers uit België die naar een van de volgende landen reizen verplicht zijn de vaccinatie te krijgen:

– Angola
– Argentinië (alleen Misiones provincie)
– Benin
– Brazilië
– Burkina Faso
– Burundi
– Cambodja
– Centraal-Afrikaanse Republiek
– Colombia
– Congo, Republiek van
– Congo, Democratische Republiek van
– Ecuador (alleen provincies Orellana en Sucumbios)
– Ethiopië
– Frans-Guyana
– Gabon
– Gambia
– Ghana
– Guinea
– Guinee-Bissau
– Kenia
– Liberia
– Malawi
– Mali
– Mauritanië
– Niger
– Nigeria
– Oeganda
– Panama
– Paraguay (alleen Alto Paraná en Canindeyú provincies)
– Peru (alleen Loreto en Ucayali provincies)
– Sierra Leone
– Senegal
– Soedan (Zuid-Soedan)
– Suriname
– Tanzania
– Togo
– Trinidad and Tobago
– Venezuela (alleen Bolivar state)
– Zambia

Als u vanuit België naar een van deze landen reist, moet u minstens 10 dagen voor vertrek een gele koorts vaccinatie krijgen. Zorg ervoor dat u uw reisgegevens en uw vaccinatiebewijs bij u draagt wanneer u reist.

Gele koorts vaccinatie in België: waar kunt u het krijgen?

De gele koorts vaccinatie is verkrijgbaar bij erkende vaccinatiecentra in België. Er zijn veel vaccinatiecentra verspreid over het land, dus het is waarschijnlijk dat er een centrum bij u in de buurt is. Sommige gezondheidscentra en ziekenhuizen bieden ook de vaccinatie aan.

De gele koorts vaccinatie is niet gratis in België en moet privé worden betaald. De prijs van het vaccin varieert, afhankelijk van het vaccinatiecentrum. Gemiddeld kost het ongeveer € 30- € 40 per dosis. Als u de vaccinatie bij een apotheek of een privékliniek haalt, kan de prijs hoger zijn.

Gele koorts vaccinatie in België: bijwerkingen

De gele koorts vaccinatie is over het algemeen veilig en effectief. Er zijn echter soms bijwerkingen, zoals:

– Pijn, roodheid of zwelling op de injectieplaats
– Koorts
– Hoofdpijn
– Misselijkheid
– Spierpijn
– Vermoeidheid

De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen binnen een paar dagen. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam.

Als u allergisch bent voor eieren, moet u uw arts of het vaccinatiecentrum informeren voordat u de vaccinatie krijgt. Het vaccin wordt gekweekt op kippeneieren en kan een allergische reactie veroorzaken bij mensen met een ei-allergie.

Gele koorts vaccinatie in België: timing en herhalingsdoses

U moet de gele koorts vaccinatie ten minste 10 dagen voor uw vertrek naar een endemisch land krijgen. Dit is omdat het vaccin 10 dagen nodig heeft om een beschermend effect op te bouwen.

De vaccinatie biedt langdurige bescherming tegen gele koorts, in sommige gevallen wel 10 jaar of meer. U hoeft de vaccinatie dus niet vaker dan eens in de 10 jaar te krijgen, tenzij u om andere redenen opnieuw getest moet worden. Als u echter een booster-dosis nodig heeft, moet u deze minstens 10 dagen voor vertrek krijgen.

FAQs over gele koorts vaccinatie in België

Q: Is de gele koorts vaccinatie vereist voor elke reiziger uit België?

A: Nee, alleen reizigers die vanuit België naar endemische landen reizen, zijn verplicht de vaccinatie te krijgen.

Q: Waar kan ik de gele koorts vaccinatie krijgen in België?

A: De vaccinatie is verkrijgbaar bij erkende vaccinatiecentra, gezondheidscentra en ziekenhuizen in België.

Q: Hoeveel kost de gele koorts vaccinatie in België?

A: De prijs van de vaccinatie varieert, maar gemiddeld kost het ongeveer € 30- € 40 per dosis.

Q: Heb ik bijwerkingen van de gele koorts vaccinatie?

A: Ja, soms zijn er bijwerkingen, zoals pijn op de injectieplaats, koorts, misselijkheid en vermoeidheid. De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen binnen een paar dagen.

Q: Hoe lang duurt de bescherming van de gele koorts vaccinatie?

A: De bescherming van de vaccinatie kan tot wel 10 jaar of meer duren, afhankelijk van de persoon. Een booster-dosis kan nodig zijn na 10 jaar of eerder, afhankelijk van de persoon.

Conclusie

Als u vanuit België naar een land reist waar gele koorts endemisch is, is het belangrijk om de gele koorts vaccinatie te krijgen. Dit vaccin is niet alleen verplicht, maar het beschermt ook uw gezondheid tegen deze ernstige virale ziekte. Zorg ervoor dat u de vaccinatie minstens 10 dagen voor vertrek krijgt en dat u uw vaccinatiebewijs en reisgegevens bij u draagt wanneer u reist.

Meer informatie over vaccinatie tegen gele koorts vind je hier.

Zie hier meer: vietmasks.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel vaccinatie tegen gele koorts. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 76 vaccinatie tegen gele koorts

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *